Campania de strângere de fonduri inițiată de ActiveNews pe 26 august a atras atenția mass-mediei progresiste. Publicația hotnews.ro a publicat articolul: Mediastandard.ro: Un site de știri își face publicitate prin atacarea altor publicații, în care siteul nostru este acuzat că și-ar face „publicitate” pe seama altor siteuri.

Mai precis, este vorba despre o trimitere către un articol de opinie publicat pe siteul Mediastandard.ro (e de înțeles dacă n-ați auzit de el. E un website folosit de hotnews pe post de proxy: manipulările progresiste sunt explicate într-un limbaj pe înțelesul minților care nu vor să gândească prea mult), în care o autoare obscură afirmă că „Din opt paragrafe, două sunt atacuri directe la adresa altor redacții și proiecte, unele dintre ele menționate și de mine, ceva mai sus”.

În realitate, autoarea manipulează ieftin: nu este vorba despre pagina de donații, ci ea citează dintr-un articol în care explicăm cum funcționează donațiile. În pagina de donații și caseta de sub fiecare articol nu se face referire la nimeni altcineva.

Dar fără această scoatere din context, cum ar mai funcționa manipularea? Din cele peste 34 de paragrafe, 979 de cuvinte și 5.000 de caractere folosite de noi pentru mixul de promovare a donațiilor (casetă, pagină și articol), autoarea găsește două paragrafe pentru a-și putea construi acuzația. 

După ce, de ani de zile, nu au făcut decât să arunce tone de acuzații nefondate asupra noastră (la care, între timp, și ei au renunțat din cauza lipsei de credibilitate), acum tot ei spun că ne-am face publicitate atacându-i pe alții.

Curat presă de calitate, nu?

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews