Compania de retail online E-mag a desfășurat, în perioada 20-22 iunie, o campanie publicitară sub sloganul „Revoluția prețurilor”.  În clipul rulat la televiziuni s-au folosit, însă, din plin, simboluri comuniste, inclusiv steagul roșu și steaua, cu trimitere evidentă către revoluția bolșevică din Rusia, de la a cărei declanșare se împlinesc 100 de ani în 2017.

Mai mult, o secvență a clipului pare să evoce celebra imagine a propagandei cu Lenin care vorbește aplecat peste capetele simpatizanților comuniști, care întind mâinile către liderul sovietic.


Revoluția bolșevică, a cărei apologie a făcut- Emag, a dus la instalarea unuia dintre cele mai sălbatice regimuri politice din istorie, care a făcut zeci de milioane de morți numai în Rusia și alte câteva zeci de milioane în întreaga lume, inclusiv în România.

Steagul roșu și steaua comunistă au fost simboluri aduse de tancurile sovietice în România după capitularea de la 23 august 1944, fiind folosite ca simboluri de stat până în 1989.

Conform estimărilor făcute de Florin Matrescu în cartea sa „Holocaustul rosu”, numărul persoanelor care au suferit în regimul comunist depășeste 3 milioane. În plus, perioada „revoluției” emag, coincide cu aniversarea războiului pentru reîntregirea țării, bătălie dusă chiar împotriva regimului bolșevic a cărui apologie o face Emag.

De asemenea, 2017 este an comemorativ pentru mărturisitorii creștini din închisorile comuniste în Biserica Ortodoxă Română.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews