ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Pelerinajul de Florii din Capitală se află în plină desfășurare. Cei care nu reușesc să participe îl pot urmări în direct la TRINITAS TV. VIDEO: 

ȘTIREA INIȚIALĂ: După doi ani de opreliști abuzive și ilegale ale mini-dictatorilor Covid de Dâmbovița și Eufrat, sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor vor organiza în București Pelerinajul de Florii la care vor participa ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși mireni din Capitală și din județul Ilfov.

Acest eveniment religios-misionar este organizat cu sprijinul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, ne informează Ziarul Lumina și Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă (ora 16:15) și se va desfășura pe următorul traseu: bulevardul Mărășești, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Șerban Vodă (cu oprire la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon-Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiță Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la Biserica Sfânta Ecaterina), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei și se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orei 17:45), unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Momentele principale ale ­pelerinajului:

Ora 16:00 - la Mănăstirea Radu Vodă va avea loc sfințirea ramurilor de salcie, care vor fi apoi oferite credincioșilor prezenți.

Ora 16:15 - plecare în procesiune de la Mănăstirea Radu Vodă spre Catedrala Patriarhală.

Ora 16:45 - la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon-Nou, procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii acestei biserici.

Ora 17:15 - la Biserica Sfânta Ecaterina, procesiunea va fi întâmpinată de preoții profesori și studenții de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București.

Ora 17:45 - sosire la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinți icoana praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor și va adresa un cuvânt de învățătură.

Sunt așteptați toți bucureștenii și credincioșii din împrejurimi cărora le-a fost dor de Pelerinajul de Florii în cinstea Domnului și Mântuitorului nostru.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews