ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul de televiziune Realitatea TV anunță că redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, ar fi colaborat în trecut atât cu Securitatea de dinainte de 1989, cât și cu Serviciul de Informații Externe.

Tolontan este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România, în ultimii ani acesta a realizat și a publicat mai multe anchete care au avut ca subiect dezvăluiri, în special, din sistemul sanitar. Ultima anchetă de impact a fost cea referitoare la afacerea Hexi Pharma. 

Conform realitatea.net, Cătălin Tolontan ar fi fost recrutat în timpul liceului de fosta Securitate. Aceleași surse spun că imediat după Revoluție, ar fi lucrat la revista Românul, unde avea un editorial pe prima pagină. Cosmin Gușă spune că revista ar fi fost condusă și înființată exclusiv de foști ofițeri ai securității.

„N-am avut, n-am nicio legatură cu niciun serviciu de infomații, indiferent cum se numeste el. Nici înainte, nici acum, nici înainte de Revoluție, nici după Revoluție și nici în viitor nu voi avea. Nu am avut nicio funcție la revista Românul, unde scriam o rubrică săptămânală, dar nu eram angajat”, a răspuns Cătălina Tolontan acuzațiilor.

Nu este prima oară când apar astfel de zvonuri despre Tolontan. 

Reacția Elenei Udrea

Fostul ministru Elena Udrea, după aflarea dezvăluirilor din presă despre Cătălin Tolontan, că ar fi colaboratorul unui serviciu secret, face o paralelă între tot ceea ce i s-a întâmplat și modul de operare a jurnalistului pe tot parcursul procesului Gala Bute. Elena Udrea scoate în evidență câteva exemple despre cum divulga secrete din dosar pentru a „manevra opinia publică și de a pune presiune pe judecători pentru a acționa și decide cum vrea Sistemul!”

„S-a aflat secretul lui Polichinelle! Tolontan e securist!! Serios??? Oare de aceea el a fost cel care „s-a ocupat” de Udrea și Gala Bute înca dinainte chiar de a avea loc evenimentul? Oare de aceea avea informații secrete din dosar pe care le prezenta într-un mod mincinos acuzator la adresa mea, cu scopul de a manipula opinia publica? Oare de aceea Kovesi i-a cerut procuroarei Alexandru să ii furnizeze lui Tolontan în mod ilegal date din ancheta? Oare de aceea, de cate ori era un termen de judecată pentru eliberarea mea apărea cu o zi înainte Tolontan cu povești care să incite opinia publică și să determine judecătorii să îmi respingă cererea?

Da! Fix de aceea! Tolontan este unul din instrumentele Securității în presă, prin care se diseminează minciuni, se instigă opinia publică impotriva „dușmanilor”, se creează presiune asupra judecătorilor pentru a acționa și decide cum vrea Sistemul! De aceea nu putem vorbi de progres în această țară până nu terminăm cu Sistemul ocult de exercitare abuzivă și ilegală a puterii, care a corupt și distrus tot: presa, mediu de afaceri, societate civilă, clasa politica...”, a scris Elena Udrea pe contul personal de Facebook.

Cosmin Gușă, fost ziarist și om politic, a spuc că sunt două piste despre racolarea lui Tolontan: cea cu revista Românul și cea cu tatăl său, care ar fi fost ofițer superior la Fronteră, în Aeroportul Otopeni, și l-a recomandat pe Cătălin Tolontan Securității.

„Eu știu, colegii noștrii documentează de ceva vreme acest subiect, s-au dus prin biblioteci centrale unde au găsit colecția de la revista Românul. Este vorba despre revista foștilor securiști care s-au reactivat după 1990 într-o structură redacțională. Românul este formată de ofițeri de securitate superiori”, a spus Gușă la Realitatea TV.