ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 8 noiembrie, siteul hotnews.ro a publicat articolul „Cum am serbat 100 de ani de la Revolutia din Octombrie - reportaj cu GAP &CriticAtac”, elogiind evenimentele care au adus comunismul în Rusia și apoi în Europa și în lume.

Articolul, scris de aceiași autori care pe 7 septembrie publicau un articol denigrator și manipulator despre personaje ale istoriei românilor, așa cum relata ActiveNews la vremea respectivă, prezintă în tonuri aprobatoare comentariile unor exponenți ai extremei-stângi care făceau apologia comunismului. Între aceștia, grupul de la publicația CriticAtac, în frunte cu Vasile Ernu și Costi Rogozanu.

De altfel, în cadrul articolului hotnews este prezentat un filmuleț în care Vasile Ernu îl critică inaugurarea unui memorial al victimelor comunismului cu o săptămână înainte de aniversarea/comemorarea Revoluției în Rusia, dar și pentru că a închis mai multe muzee dedicate acestui eveniment tragic din istoria omenirii.

Anghel Buturugă, unul dintre editorialiștii ActiveNews, a comentat astfel gestul publicației amintite mai sus: 

„A adus și-un bine aniversarea asta de 100 de ani de la loviluția lui Lenin. Criticatacații sunt reabilitati. Doar conservatorii au ramas în solda lui Putin. :)

Hotnews scrie cu simpatie și întelegere despre CriticAtac. Pentru proletcultistii criticatacați care văd în Rugul Aprins extrema dreaptă, revoluția bolșevică a adus avort și LGBT. Pai, da, așa și e. Ca altceva nu a adus - ci a luat.

Dar prezentarea favorabilă a spritului nostalgico-bolșevic al CA și GAP pe Hotnews este, de fapt, adevărata știre. O ilustrare cât se poate de bună a legii enunțate anterior: progresiștii sexului sunt în alianță cu reacționarii capitalului. Pentru că sunt două fețe ale aceluiași sistem.

Așadar, CriticAtac este reabilitat. Proletcultiștii de la CEU nu mai sunt oamenii lui Putin. Au ramas doar conservatorii să joace acest rol. Ceea ce înseamnă că doar conservatorii contestă, cu adevărat, status-quo-ul”