ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a renunțat la funcția de director onorific al Evenimentul zilei, din cauza modului în care cotidianul a tratat subiectul "Legea inițiată de Liviu Dragnea", însă va rămâne principalul editorialist al publicației, potrivit unui anunț publicat, duminică, pe site-ul ziarului.

 "Începând de astăzi, Ion Cristoiu a renunțat să mai fie directorul ziarului pe care l-a fondat în iunie 1992. Explicația deciziei sale este legată de modul în care Evenimentul zilei a tratat subiectul 'Legea inițiată de Liviu Dragnea' și este expusă pe larg pe blogul domniei sale", se spune, într-un material publicat, duminică, pe site-ul www.evz.ro.

Pe site-ul ziarului Evenimentul zilei este redat și un fragment dintr-un text publicat duminică de Ion Cristoiu pe blogul său, www.cristoiublog.ro, precizându-se faptul că textul exprimă nemulțumirea acestuia și se referă la articole care au apărut pe site-ul cotidianului în perioada 10 -12 februarie.

"Evenimentul zilei, ziarul la care eu eram trecut director onorific și ziarul cu pretenții de echidistanță, se angaja într-o campanie de militantism politic împotriva unui partid, făcînd jocurile unui alt partid. E greu de spus cît de tare urăsc implicarea presei în campanii de militantism bolșevic împotriva unui politician, a unui partid, gen: Semnați petiția on-line! Ieșiți în stradă! Să dăm jos Guvernul! Da, presa se poate angaja în campanii. Acestea trebuie să fie însă ale societății civile și nu ale partidelor politice. Presa trebuie să fie echidistantă în bătălia politică. Păi, cum să mai fie presa echidistantă, cîtă vreme își asumă campanii electorale ale unui competitor politic? (…) Evenimentul zilei devine astfel fără să vrea instrumentul de presă al Diversiunii puse la cale de PNL", a scris, printre altele, Ion Cristoiu pe blogul său.

 De cealaltă parte, potrivit anunțului de pe site-ul evz.ro, "conducerea EVZ a luat act de hotărârea lui Ion Cristoiu de a nu mai fi directorul onorific al ziarului". "Totodată, precizăm că Ion Cristoiu va continua să fie principalul editorialist al EVZ, așa cum a făcut-o în perioada 1992-1997 și 2012- până în prezent", se mai spune pe site-ul evz.ro.

Ion Cristoiu a devenit director onorific al ziarului Evenimentul zilei la mijlocul lunii decembrie a anului trecut. La momentul respectiv, Dan Andronic (asociatul majoritar al societății Editura Evenimentul Zilei și Capital, care editează publicațiile Evenimentul zilei și Capital, n.r.) a anunțat că, până când se va lămuri în totalitate situația lui juridică, se retrage din activitatea publicistică și se suspendă din funcția de director general al Editurii Evenimentul zilei și Capital.