ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Măruță a împlinit recent 10 ani de când face emisiunea la Pro TV. Prezentatorul a acordat un interviu în care a spus că nu își face niciun reproș legat de emisiunea sa: „Nu mi-e rușine cu absolut nimic. Sunt foarte mândru de ce tot am făcut în acești zece ani”.

La Măruță, una dintre cele mai abjecte emisiuni din spațiul media, s-a remarcat prin scandalurile inventate sau reale care i-au atras amenzi uriașe din partea CNA, dar și multe critici.

În goana după senzațional și audiență, Măruță și Pro TV au călcat în picioare destine, au arătat că nu au nicio normă după care se ghidează.

Poate că lui Măruță ar trebui să-i fie rușine după ce a dezvăluit identitatea victimei violului în grup din județul Vaslui. Cazul a atras atenția inclusiv Comisiei de Cultură din Senat. Măruță a mințit cu nerușinare, spunând că are acordul scris din partea tinerei din Vaslui și a mamei sale pentru a apărea pe post! O minciună uriașă: „Acest acord nu numai că nu a existat, ci, dimpotrivă, a existat o promisiune fermă a realizatorilor tv conform căreia identitatea elevei nu va fi dezvăluită”, informa Senatul.

Un alt episod de care ar trebui să-i fie rușine lui Măruță este legat de aducerea în emisiune a unui travestit pe care l-a apărat în fața unui fost militar care a refuzat să mai apară într-o altă emisiune cu acesta.

Acuze dure îi aduce Doinea Gradea, fosta asistentă a lui Adrian Sârbu, acum directoare la TVR: „Nu a refuzat însă să facă orice pentru un strop de audiență. Să intre cu bocanii în viața oamenilor, să fie părtinitor”.

Nici cântărețul Florin Chilian nu a avut cuvinte de laudă la adresa lui Măruță, pe care l-a acuzat că a lăsat-o pe fosta logodnică să spună în emisiune că a bătut-o, fără a-i cere și lui un punct de vedere.
 
Emisiunea lui Măruță, ca și predecesoarea unde modera Teo Trandafir, s-a remarcat prin invitați dubioși - maneliști și interlopi, promovați asiduu prin intermediul Pro TV.