ACTUALIZARE 13:00 10/05 304 parlamentari au votat pentru, iar opt au votat împotrivă.

În sală au fost prezenți 230 de deputați și 82 de senatori. Cvorumul de ședință este de 271, potrivit Agerpres. Liberalii au părăsit sala de ședințe.

La începutul ședinței, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că din totalul de 541 de parlamentari sunt prezenți 281, iar cvorumul de ședință este de 271.

„Încă de la Birourile permanente reunite grupurile parlamentare PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a ședinței comune a raportului Comisiilor de cultură referitoare la alegerea președintelui — director general al SRTv. Am considerat că este un abuz pe care îl face majoritatea PSD și în același timp o încălcare flagrantă a legii. Am înaintat o contestare la CCR asupra hotărârii Parlamentului de numire a întregului Consiliu de Administrație și logic ar fi fost să se aștepte o hotărâre a CCR, apoi să se meargă la următoarele proceduri. Ați anunțat că sunt prezenți 281 de parlamentari, cvorumul de ședință este de 271 de parlamentari, de la PNL sunt 58, vom părăsi sala și vă atrag atenția că nu mai aveți cvorum de ședință”, a spus liderul grupului deputaților liberali, Eugen Nicolăescu.

La rândul său, deputatul PSD Marian Neacșu a menționat că afirmația lui Nicolăescu „este inexactă”, că a existat cvorum pentru a începe ședința, iar în continuare „cvorumul va fi determinat de strigarea catalogului și de votul cu bile”. 

Știre inițială

 

Irina Radu a primit luni aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru a ocupa funcția de Președinte - Director General al SRTv.

Pentru numirea acesteia au votat 25 de deputați și senatori, nici un vot "împotrivă".

Anterior, Comisiile pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului dăduseră aviz negativ pentru Monica Ghiurco, înregistrându-se 23 de voturi "împotrivă" și unul "pentru".

La audieri, Ghiurco a reafirmat că se opune planului de insolvență și a precizat că dorește să se găsească o soluție "mai puțin distructivă" pentru televiziunea națională.

Cele două comisii au decis prin vot să le audieze astăzi, la propunerea deputatului PSD Florin Pâslaru, atât pe Monica Ghiurco, cât și pe Irina Radu, chiar dacă CA al TRV a recomandat-o pe Ghiurco pentru această funcție, potrivit Agerpres.