ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ororile pandemiei ies la suprafața apelor tulburi ale sistemului medical ca gunoaiele după furtună: medici de la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate, transmite Ziarul de Iași. În acest caz, președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, nu mai sare din baie ca duminica trecută în cazul unei conferințe științifice despre greșelile criminale din timpul pandemiei. Tace.

Petiție pentru demisia doctorului Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România. SEMNAȚI AICI!

ACTUALIZARE: Revoltător - unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive extrase de la cadavrele profanate

Peste 170 de pacienți ar fi primit stimulatoare cardiace și defibrilatoare de la persoane decedate, dispozitivele cardiace fiind decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin introducerea unor coduri false, conform unor surse judiciare citate de TVR, transmite Ziarul de Iași. Conform surselor judiciare citate, ar fi vorba despre 171 de pacienți, în general de condiție modestă, de la care medicii ar fi primit bani pentru intervențiile chirurgicale. Stimulatoarele cardiace erau luate de la persoane decedate duse la morgă.

Sursele judiciare citate de stiriletvr.ro spun că unul dintre medicii de la Iași ar fi coordonat activitatea altor 3-4 doctori, care l-ar fi ajutat în special la recoltarea aparatelor de la cadavre. Un alt medic de la Brașov este suspectat că ar fi recoltat dispozitive cardiace de la cadavre și le-ar fi trimis la Iași, unde se făceau intervențiile chirurgicale.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, medicii le vindeau pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace la jumătate de preț față de prețul pieței. Astfel,dacă un defibrilator nou costa în jur de 4000 – 5000 de euro, cele prelevate de medici de la pacienți decedați costau în jur de 2000 – 3000 de euro.

Noi informații în cazul medicilor care montau dispozitive de la morti la pacientii vii. Potrivit unor surse, unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive. Ar fi vorba de medicamentul Asta Neoton, potrivit sursei citate

ȘTIREA INIȚIALĂ: Conform anchetatorilor, doi medici, Dan Tesloianu, din Iași, și Eduard Belu, care lucrează la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov, dețineau un ONG prin care introduceau banii în circuit legal. Din acei bani, cei doi medici ar fi construit o casă de vacanță într-o arie naturală protejată. Anchetatorii verifică acum cum au obținut avizele.

După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală-Direcția regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale vizate, în domeniul producerii și distribuției de echipamente și dispozitive medicale.

De asemenea, vor fi puse în executare nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză și vor fi citați mai mulți martori, în vederea audierii, activitățile urmând a fi desfășurate la sediul I.P.J. Iași.

Polițiștii de la Economic și procurorii Instanței supreme efectuează, vineri, 24 de percheziții în județele Iași, Brașov și Neamț într-o cauză complexă în care se efectuează cercetări pentru abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

Activitățile se desfășoară la sediile sociale ale unor firme și la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau la imobile deținute de acestea. De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediile unei primării comunale, unor spitale și la un ONG, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Totodată, vor fi efectuate opt controale economice la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale și se vor pune în aplicare patru ordonanțe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

„Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de dare de mită, luare de mită și falsuri, săvârșite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum și indicii cu privire la faptul că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace și defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viața unor persoane, pacienți ai acestora”, arată sursa citată.

Perchezițiile efectuate vineri de polițiștii de la Economic și procurorii Instanței supreme vizează activitatea unor medici care montau pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace luate de la oameni decedați, la prețuri de dispozitive noi, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Cu banii obținuți de pe urma infracțiunilor, persoanele vizate de percheziții ar fi început construcția unei case într-o arie protejată, oferind mită autorităților locale pentru a obține avizele necesare.

După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul ANAF - Direcția Generală Antifraudă Fiscală - Direcția regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale vizate, în domeniul producerii și distribuției de echipamente și dispozitive medicale.

La acțiune participă polițiști din cadrul IGPR - Direcția de Investigații Criminale și Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, pentru acțiuni speciale și criminalistică ale IPJ Brașov, IPJ Iași, IPJ Neamț și IPJ Suceava.

Echipele participante la operațiune beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al Ministerului Sănătății, mai transmit sursele citate.

Bună Ziua de Iași scrie: Descinderi la Spitalul Sf. Spiridon din Iași! Managerul Dan Timofte, vizitat de DIICOT. Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, luat în vizor – EXCLUSIV, UPDATE, FOTO, VIDEO 

VIDEO IGPR: