ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emisiunea de aseară de pe Realitatea TV, Jocuri de putere, pe care nu am reușit sa o vad la acea oră, este acum CENZURATA pe pagina de emisiuni reluate ale acestui post de televiziune, lipsindu-i ultima parte, în care a intervenit istoricul Marius Oprea. 

Deja voit imprecisa lege antinationala își produce efectele?

Am văzut prestația jalnică a lui Ioniță, "istoricul" de la Historia, care cu siguranță nu a citit legea, pentru că spunea că este folositoare, rolul ei fiind acela de a apăra democrația, care este slabă în fața totalitarismului de extrema dreapta, comparând România actuală cu situația din Germania anilor '20-'30!

Am văzut un om de talia lui Radu Preda, directorul (încă) al IICCMER, care spunea despre lege ca produce o schismă socială: "Nu putem sa operam cu secțiuni în mentalul colectiv. Sunt foarte multi oameni care au mai proaspătă în minte Crima comunistă decât cea legată de Holocaust. De aceea, daca le-am pune impreuna am avea un castig memorial comun mult mai mare. Ori asa o să ajungem în situația să concurăm: care este "mai victimă" și care face o politică memoriala mai buna decât celalalt. Ori aceasta formă de OBSCENITATE MEMORIALA nu cred că este un model pentru Romania și pentru orice alta țară democrată din lume."

Foarte bun și cercetătorul italian, care a spus limpede că nu există în țara sa, după lunga guvernare fascistă și după ce extremismul de stânga, "Brigăzile roșii", și de dreapta, "Brigăzile negre", a produs victime in anii '70 - '80, o cenzură asupra operei intelectualilor care au îmbrățișat fascismul, ba chiar existând o casă memorială Mussolini și străzi ce poartă numele acelor personalități din istoria culturală italiană. Italienii sunt mai lacși pentru ca la ei, ca și la noi, fenomenul extremist este absolut marginal, manifestat la peluzele din stadioane și la fițuici care se plimbă printre câțiva nostalgici.

În fine, ar fi multe de spus. Nu închei înainte de a observa ca dl. Florian de la Institutul Wiesel vine, după cum reacționează în dezbatere, dintr-o lume a tenebrelor, a angoaselor staliniste pe care le proiectează acid asupra realității și a persoanelor care nu rezonează cu ideile dumnealui. 
Am înțeles că, datorita lipsei totale de precizie a legii care poate da naștere la derive totalitare și la suprimarea statului de drept în procese ce pot încălca libertatea de exprimare și de asociere (citiți legea, e o capodoperă de imbecilitate!), dl. Florian a fost întrebat ce va face Tribunalul în cazul în care sunt situații pe care un judecător nu le poate cântări cum se cuvine, fiind depășit de subtilitățile cazului. La care dumnealui a replicat ca Institutul Wiesel va fi cel care trebuie consultat în asemenea spețe.

Dragilor, ăsta chiar mi se pare bancul sec al anului!
PS Totuși, ce a declarat Marius Oprea de este cenzurată emisiunea?