ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma incidentului de la Sinteza Zilei, când Mihai Gâdea l-a pus pe Julio Iglesias Jr să repete după el „Jos Băsescu”, fără ca acesta să știe despre ce este vorba, managementul artistului a protestat public printr-un comunicat de presă. 

Protestul integral a fost publicat și de tatăl lui Julio Iglesias Jr, mult mai cunoscutul Julio Iglesias, pe pagina sa oficială de facebook, potrivit reportervirtual.ro. Interesant este că mesajul a fost postat în limba română pe rețeaua de socializare, cu adresare evidentă către publicul din țara noastră, care a asistat la scena de joi seară:

"Artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, Mihai Gâdea, într-un mod absolut regretabil şi incalificabil (…) Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimităm total pe această cale. Când Mihai Gâdea i-a cerut să spună "Jos Băsescu”!, în ultimele secunde ale emisiunii, artistul a crezut că e vorba de o formulă de rămas bun, în limba română, pentru telespectatori.

În urma emisiunii "Sinteza zilei” (Antena 3) din 14 mai 2015, în care prezentatorul Mihai Gâdea, în ultimele secunde ale emisiunii, l-a întrebat "inocent” pe Julio Iglesias Junior "Pot să te învăţ ceva în limba română?”, după care l-a pus să repete în româneşte, fără să îi spună ce înseamnă acele cuvinte: "Antena 3 e aici. Jos Băsescu!”, managementul artistului precizează clar următoarele:

1) Julio Iglesias Junior nu cunoaşte limba română, nu este familiarizat deloc cu numele româneşti şi, când a repetat după Mihai Gâdea, cu bună credinţă, "Jos Băsescu!”, nu s-a gândit nici o clipă că este vorba de un slogan politic. Fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut că este vorba de câteva cuvinte de rămas bun, în limba română, pe care prezentatorul îl ruga să le repete după el, pentru telespectatori.

2) Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din România, nu cunoaşte politicienii români şi, neştiind deloc limba română, nici măcar nu şi-a dat seama că propoziţia "Jos Băsescu!” includea numele unei persoane.

3) Artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, Mihai Gâdea, într-un mod absolut regretabil şi incalificabil. Artistul nu şi-ar premite niciodată să vină la televiziune să spună, în cunoştinţă de cauză, "Jos politicianul X!” sau "Jos politicianul Y!”.

Julio Iglesias Junior a venit în România şi a acceptat invitaţia de a participa la emisiune pentru a vorbi exclusiv de concertele pe care le va oferi în România alături de tatăl său, Julio Iglesias. Artiştii nu doresc să fie implicaţi în nici o chestiune de natură politică.

Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimităm total pe această cale".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews