ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalism la Dervent 2017 a fost o tabără care a trezit emoții atât pentru studenții jurnaliști și studenții teologi care au participat, cât și pentru cititorii care au vizitat site-ul Jurnalism la Dervent.
 
Și anul acesta au fost studenți doritori de a participa la această tabără care le oferă tinerilor o altă viziune despre credință, biserică și legătura dintre spiritualitate și locurile pline de istorie din Dobrogea. Jurnalism la Dervent 2018 este despre oameni și locurile desăvârșite de către cei care au reușit să aducă o înflorire și roade noi asupra vieții duhovnicești de aici. Tabăra s-a desfășurat în perioada 27 August – 2 Septembrie 2018. Timp de o săptămână, Mânăstirea Dervent a fost redacție pentru 10 studenți de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și studenți din cadrul programului de master Comunicare și comuniune eclesială în spațiul ortodox al Facultății de Teologie Justinian Patriarhul  din București.

„De ce Dervent 2018? De ce după Dervent 2017? Poate pentru că jurnalism la Dervent înseamnă mai mult decât jurnalism. Poate pentru că jurnalismul înseamnă să îi descoperi pe ceilalți și să te descoperi pe tine prin ei. Poate pentru că jurnalismul fără suflet nu este jurnalism și unde puteam găsi însuflețirea mai bine decât aici? Poate pentru că putea să fie în orice altă parte a țării, dar nu putea decât să fie aici.” – scrie Mihai Coman, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării pe site-ul Jurnalism la Dervent.
 

Părintele arhimandrit Andrei Tudor, starețul Mânăstirii Dervent a fost ghidul tinerilor studenți și al profesorilor însoțitori Cristina Coman, Oscar Stănciulescu și Ana Maria Neagu precum și lumina este călăuzitoare în întuneric. Aceștia au vizitat cetatea Cetatea Sacidava, Mânăstirea Capidava, Mânăstirea Colilia, Mânăstirea Stejaru, Mânăstirea Sfântul Ioan Casian, Schitul Sfântul Dionisie Exiguul și Sfântul Efrem cel Nou, Mânăstirea Lipnița, Păcuiul lui Soare și alte obiective. Atât studenții cât și profesorii au fost felicitați de către IPS Teodosie pentru munca lor de documentare și scriere și au primit binecuvântare. Articolele sunt postate pe site-ul Jurnalism la Dervent (www.jurnalismladervent.wordpress.com), iar reportajele video vor fi difuzate în cadrul emisiunii online Lumina Cuvântului (www.youtube.com/lumina.cuvantului). Tabăra a fost organizată de către Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării,  prin decanul Mihai Coman și colegii săi: Oscar Stănciulescu, Cristina Coman și Ana Maria Neagu din cadrul aceleiași facultăți.