ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reacțiile după emisiunea lui Moise Guran, în care acesta a susținut că mărirea alocațiilor pentru copii "finanțează alcoolismul național", continuă să apară.

De această dată, jurnalistul Patrick Andre de Hillerin, afirmă că totul a fost un scenariu astfel încât Moise Guran să atragă atenția asupra emisiunii sale, aflată în cădere liberă din cauza audienței.

Hillerin susține că Guran a făcut acele afirmații scandaloase pentru a provoca o reacție din partea TVR, așa încât să fie din nou în postura celui care este pedepsit, pe nedrept.

"Se apropie vacanța, pe timpul verii Biziday nu va mai presta, ca multe alte emisiuni zilnice, urmând, probabil, să fie date reluări, atunci când e cazul. Dar acum e cel mai bun moment pentru Guruan să reia placa victimizării, cu gândul la costul GRP-ului de toamnă: 19 nu bun, 22 bun. Așa că se trântește o emisiune scandalizatoare, ofensatoare, jignitoare. Și se așteaptă reacțiile. Care vin în valuri. Bifat. După reacții, Guruan ne și spune ce-l așteaptă:

Îmi asum aceste opinii, sunt gata să merg în fața Comisiei de Etică a TVR, sau, de fapt, nici nu este nevoie să merg acolo, dacă pentru aceste opinii cineva consideră că trebuie să plec de la televiziunea publică, o voi face. Fără regrete! Căci scopul merită! Iar scopul îl reprezintă sutele de mii de copii din România la care nu ajunge nici alocație nici nimic.

Ha-ha-ha. Guruan se sacrifică în numele adevărului, al scopului înalt, al… (aici mi s-a făcut greață)", scrie Patrick Andre de Hillerin pe blogul său.

"Slow down! Guruan nu apără copiii cărora părinții alcoolici le beau alocația. Guruan nu-și apără decât slotul orar. Peste Guruan n-au năvălit, în redacție, doi teroriști care să-l fusileze, ci, cel mult, niște sponsori care-i bat obrazul cu cifrele de audiență. Iar dacă el nu-și poate rezolva problemele prin muncă și competență, încearcă să și le rezolve prin scandal", conchide Hillerin.