Persoana care a amenințat-o cu moartea, printr-un SMS, pe jurnalista Emilia Șercan a fost identificată, fiind vorba despre un ofițer de poliție, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, în prezent au loc mai multe percheziții, la biroul și la locuința ofițerului angajat al Academiei de Poliție. El a fost depistat în Slatina și urmează să fie adus la audieri în București.

„Este incalificabil ca un ofițer de poliție, o persoană care ar trebui să respecte legea, să ajungă să amenințe un ziarist, care face dezvăluiri și care și el prin natura meseriei sale este pus în slujba opiniei publice. Sunt absolut consternată. Nu am cuvinte, nu îmi vine să cred că este vorba despre un ofițer de poliție”, a spus Emilia Șercan, miercuri dimineață, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerii unor instituții de învățământ, cel mai recent la Academia de Poliție, a anunțat în urmă cu o săptămână pe Facebook, că a primit amenințări cu moartea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews