ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Simona Popescu, unul dintre ziariștii cooptați de Ion Rațiu atunci când a fondat „Cotidianul”, a scris despre înlocuirea profesioniștilor presei cu „niște personaje care, în timp, s-au dovedit din ce în ce mai nocive”.

Redactorul-șef al Cotidianului afirmă că acești jurnaliști, „generația Marincea - Bot (foto dreapta)”, sunt produsul neomarxismului american.

„Cam de aceeași vârstă și factură, ele ar putea fi denumite, generic, „Generația Marincea-Bot", după cel mai bine căpătuit exponent al lotului și cel mai agresiv. Dar nu sunt o invenție românească. Odată cu ascensiunea neomarxismului în America și în Europa de Vest, au ieșit din găoace și au început să atace.

Fostul (din fericire!) președinte Obama, tătucul neomarxiștilor americani, s-a folosit de principul „America, principalul exportator de democrație" ca să-i înmulțească în toate țările în care a avut interes. La noi, cocoloșiți și ocrotiți de Ambasada Americană, au prins un avânt care acum nu mai poate fi oprit nici de aceasta”, notează ea în Cotidianul.

Jurnalista scrie că acești indivizi se folosesc de radicalismul specific tinerilor pentru distruge statele naționale.

„Neomarximul se folosește de radicalismul (normal) specific tinerilor, pentru a distruge statele naționale în folosul globalizării. Sunt atacate limba, tradițiile, istoria și religia acelor popoare. Scopul este transformarea lor în populații cretinizate, ușor de stăpânit. Se caută peste tot corupție sau măcar ceva de înfierat și se inflamează tinerii în scopul radicalizării lor împotriva propriilor familii și a propriei moșteniri culturale. Nu cred că în afară de corupți iubește cineva corupția, dar s-a mers prea departe”, continuă Simona Popescu.

Se apropie vremuri grele, de convulsii sociale și extremiștii neomarxismului se folosesc aceste evenimente.

„Inconștiența lui Dragnea este pe cale să ducă România într-o criză fără precedent în istorie. Pentru prima dată, sindicatele, patronatele, societatea civilă și întreaga populație pe a cărei muncă cinstită se sprijină bugetul țării au ajuns la limita suportabilității. Minciunile pesediștilor nu mai păcălesc pe nimeni. Vom avea mari convulsii sociale. Cei care vor să profite din plin și să iasă întăriți sunt extremiștii neomarxismului”, conchide ea.