ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistei Sorina Matei (B1 TV) i s-a închis și al doilea cont de facebook, cel pe care-l administra sub numele de „Presa Curată”, a anunțat ea prin intermediul Manciu Media Group.

Inițial, „cenzorii” facebook i-au închis contul personal Sorinei Matei, după ce aceasta publicase mai multe documente și capturi de imagine în legătură cu cuplul american care a luat-o pe micuța din Baia de Aramă.

După ce acest cont a fost suspendat, Sorina Matei a publicat pe pagina „Presa curată”, pe care o administrează. Unul dintre ultimele mesaje pe care le-a scris jurnalista era un îndemn la salvarea micuței de 8 ani din Baia de Aramă.

„Misiunea noastă fundamentală este să informăm corect publicul și să căutăm și să aflăm adevărul cu orice preț. Nu ne pot amenința și nici intimida nici cu case de avocatură, nici cu presiuni, nici cu represalii, cu absolut nimic. Și dacă o fac, noi vom continua să ne facem meseria. Dar ca în orice meserie, înainte să fim jurnaliști, înainte să fim competitori, suntem în primul rând oameni și, înainte de baricade, avem cu toții suflete. 

În acest caz, este vorba de un mic suflețel de om.

Știm și simțim cu toții cu adevărat că este posibil ca viața acestei micuțe să depindă chiar acum și de noi. Poate chiar în principal de noi. Și gândiți-vă că dacă depinde, da, noi chiar o putem salva.

Mi-aș dori ca patronii din presa română- șefii marilor televiziuni- măcar cele de știri (A3, B1, Realitatea, RTV) și principalele ziare și site-uri, ziariști importanți, care știu că toți vedem și simțim cu toții aceleași lucruri în acest caz- să-și dea mâna și să facă un unic apel către autoritățile statului român ca fetița Sorina să nu părăsească teritoriul României și să se oprească această procedură până când toate controversele - care sunt multe, grave și pe nenumărate paliere- privind cazul micuței Sorina nu sunt lămurite și verificate în detaliu de toate structurile competente.

Dacă nu facem asta, gândiți-vă că este posibil să asistăm cu toții la ceva foarte grav petrecându-se sub ochii noștri. Înainte să fie posibil să ne pară rău, înainte să fie posibil să regretăm ceva, înainte să fie posibil să avem chiar viața unei micuțe pe conștiință, haideți să facem ceva, că acum e și în mâna și meseria noastră cazul.
Haideți să o salvăm dacă chiar putem. De ce să fie posibil să o regretăm pe Sorina, când chiar în mâinile noastre, chiar acum, poate sta salvarea ei. Adevărata și reala ei salvare. S-ar putea să fim chiar unica ei șansă.
Dacă toți ne gândim la asta, dacă toți oamenii care ne privesc și ne citesc se gândesc la asta, #haideți #să #o #salvăm. #ChiarPutem. #HaidețiSăOSalvăm”, a scris ea.
 
Acum, jurnalista a anunțat că va posta pe pagina Manciu Media Group, deținută de jurnalistul Romeo Manciu: 

„Numele meu este Sorina Matei, sunt jurnalist, și având în vedere situația cu totul excepțională din ultimele zile care a continuat cu mult mai multă putere astăzi și cu o viteză nemaiîntâlnită pentru mine în 23 de ani de presă, voi scrie pe această pagină, fiind găzduită de Manciu Media Group. Din motive pe care sper să le înțelegeți cu toții, nu pot să dau mai multe detalii de ce mă găsiți aici, însă fundamental, important și esențial este ca informația corectă, reală și verificată să ajungă în timp real la oameni. Pentru că aceasta ne este meseria. Să informăm corect și să aflăm adevărul.

Constat că este o atenție sporită, excesivă și direcționată asupra a ceea ce scriu și public în legătură cu speța micuței Sorina, cumva o înțeleg, având în vedere conexiunile și implicațiile pe prea multe paliere. Însă nu este deloc normal ceea ce se întâmplă, trăim totuși într-o democrație, o țară liberă, cu drepturi și libertăți fundamentale constituționale garantate, cu o Justiție al cărui act de înfăptuire trebuie să fie bazat pe principiile legal universale- echidistanță, imparțialitate și independență, altfel nu se poate numi Justiție.

Mulțumesc tuturor colegilor din presă care s-au mobilizat și m-au ajutat, mulțumesc jurnalistei Ana Maria Roman, jurnalistului Romeo Manciu, domnului George Șerban, și dacă puteți să spuneți oamenilor că sunt aici, v-aș rămâne din nou, recunoscătoare. #HaidețiSăOSalvăm #Putem”.