ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 4 octombrie, a murit Valentin Damian, 47 de ani, ziarist la Gazeta Sporturilor. Acesta se întorcea de la un eveniment auto în Băneasa, iar undeva în zona restaurantului Doina i s-a făcut subit rău. Colegul care era cu el a chemat SMURD-ul, iar medicii s-au străduit să-l resusciteze pe ziarist vreme de aproape o oră chiar acolo, în zona Șoselei Kiseleff. 

La aflarea veștii morții sale, actuali sau foști colegi au publicat mesaje pe Facebook în care își arătau durerea. Unele dintre aceste mesaje, semnate de Andrei Niculescu, Andrei Nourescu sau Dragoș Stoica acuză în termeni duri conducerea Gazetei Sporturilor. 

Se pare că redactorul-șef al GSP, Cătălin Tolontan, abia ce îl anunțase pe Damian că îi va tăia 1.000 lei din salariu. Ar fi fost a treia reducere de salariu, spune Dragoș Stoica pe contul de Facebook. 

Alți colegi refuză să comenteze public acest lucru, dar lasă să se înțeleagă că situația este adevărată.

Dacă lucrurile stau așa cum spun colegii lui Damian, GSP dă dovadă de ipocrizie maximă, postând pe site, dar și în ziar, mesaje în care invocă respect pentru jurnaliști.