ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A trecut un deceniu de când Patriarhia Română a început să „emită” și în online și a lansat Agenția Basilica.

Nu-mi amintesc ce făceam acum 10 ani, dar e cert că azi Basilica.ro este unul dintre siteurile cu care-mi încep ziua.

Nici nu se poate altfel, dacă îți iei în serios credința și mai ales dacă ești (și) jurnalist. De la primii pași în online la ceea ce este azi Agenția Basilica a fost un drum nu lipsit presărat de provocări. Peste toate însă, la cum arată acum, Basilica.ro arată că Biserica a putut și poate să „creștineze” și spațiul online.

Nu scriu aceste rânduri cu gândul a de flata pe cineva, ci pentru că este un moment ideal pentru a-mi exprima punctul de vedere în ceea ce privește comunicarea Bisericii Române.

Mai sunt multe de făcut în Biserică - iar noi, mirenii, suntem chemați să ne implicăm și să insistăm să ne implicăm-, dar Basilica.ro este un exemplu concret pentru cei care „cer dovezi” că Biserica face ceva în ceea ce privește comunicarea cu societatea seculară de azi.

Instituția Bisericii Ortodoxe transmite mesajul lui Hristos și doar cine nu vrea nu vede asta. Urmărind atent parcursul comunicării bisericești în ultimiii șapte-opt ani, pașii înainte făcuți la nivel instituțional sunt vizibili și de pe lună. Basilica.ro are o identitate a sa în peisajul media românesc. De la transmisiunile LIVE VIDEO ale Sfintei Liturghii și până infograficele de pe Instagram, Basilica.ro folosește o mulțime de instrumente pentru transmiterea mesajului ortodox în lumea internetului. Și credeți-mă, nu e deloc ușor să comunici online și să-ți păstrezi ortodoxia.

Echipa Agenției Basilica a reușit asta și îi felicit. Și îi mai felicit pentru că reprezintă oglinda pe care unii refuză să o privească, fiindcă altfel le-ar strica imaginea deformată pe care încearcă s-o inoculeze românilor despre Biserica lor. Dar așa cum zice românul, minciuna are picioare scurte și până la urmă - inclusiv cu ajutorul agenției Basilica - Adevărul va triumfa și ne va face liberi.
 
La mulți ani Basilica!