ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Foarte drăguț că în Senat se sare în apărarea Antenelor. Mai să te ia cu lacrimi și fior după câte o frază rostită la microfon de unii senatori. Dar parcă doream să aud câte o frază de la fiecare și despre TVR, că tot e șef Parlamentul pe destinul televiziunii publice. Și fiindcă în aceeași zi în care exploda la Antene situația pe care o deplâng cu vervă în Senat, la Parlament era înregistrată o scrisoare a doamnei Irina Radu. În care li se aduce aleșilor la cunoștință implozia TVR și li se cere acestora să se gândească dacă România mai are nevoie de o televiziune publică sau nu.

Situația financiară a Televiziunii Române s-a agravat, iar angajații TVR nu și-au primit, luni, salariile.  Directorul general interimar vorbește în scrisoare despre cei peste 60 de milioane de lei pe care TVR este obligată de instanță să o plătească urmare a unor procese deschise de angajați. Și despre anunțul unei bănci cu care lucrează Televiziunea, care nu va mai prelungi linia de credit, considerând gradul de risc prea ridicat. Irina Radu continuă vorbind despre insolvența TVR, unirea SRTV cu Societatea Română de Radiodifuziune, ba chiar despre închiderea TVR și înființarea unui alt serviciu public de televiziunea... Lucruri extrem de grave. Ca o confirmare a gravității acestora, scrisoarea primește replici din partea sindicaliștilor din televiziune și se stârnește un veritabil război al acuzelor...

TVR este un serviciu public de interes național. Conducătorul său de drept este Parlamentul. Așa a fost în toți anii în care nu s-a făcut nimic pentru oprirea prăbușirii TVR. Dacă le pasă cu adevărat, atunci când vorbesc despre libertatea de exprimare și nevoia de măsuri pentru a nu fi aceasta afectată, parlamentarii poate nu ar trebui să înceapă plângând cu lacrimi de crocodil pe umerii Antenelor. Căci sunt OBLIGAȚI să se ocupe la modul cel mai serios de TVR și de salvarea acesteia! Așa că, stimați senatori care l-ați convocat pe premier în fața Palamentului... dacă ați uitat să suflați o vorbă azi despre TVR, faceți cumva și amintiți-vă de urgență. Poate schimbați mai mult decât impresii sau contre pe seama libertății de exprimare și cu Cioloș. Poate găsiți, în sfârșit, soluția care trebuia găsită de ani de zile încoace pentru ca TVR să funcționeze sănătos, corect și bine, în folosul cetățenilor acestei țări! Sunteți obligați și moral și legal să faceți asta!