ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru construirea unor structuri permanente de apărare și securitate la nivel comunitar, președintele Franței, Emmanuel Macron, catalogând decizia drept "un pas istoric", transmite Mediafax.
 
În prima sesiune a summitului UE, liderii europeni au aprobat intensificarea cooperării în combaterea terorismului și crearea unui Fond european pentru apărare, au anunțat Donald Tusk, președintele Consiliului European, și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, citați de ziarul La Repubblica.

Consiliul European a luat act de proiectul cooperării structurate ambițioase în materie de apărare și a fost aprobată crearea unui Fond european pentru apărare, a confirmat președintele Franței, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

„Este un pas istoric. De ani întregi nu mai fuseseră făcute progrese în domeniul apărării Europei", a subliniat Macron, avertizând că apărarea europeană nu va substitui eforturile naționale.
 
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a cerut la începutul lunii iunie statelor membre ale Uniunii Europene suplimentarea bugetelor alocate apărării, pentru dezvoltarea structurilor comunitare de securitate. "
"Uniunea Europeană trebuie să investească mai mult, să investească într-un mod mai eficient" în apărare, a explicat Jean-Claude Juncker. Statele membre UE alocă, în medie, doar 1,3% din PIB apărării, mult mai puțin decât Statele Unite, Rusia și China, a notat Juncker.