ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tentativa lui Lucian Mîndruță (Europa FM) de a stârni o discuție pe calapodul „Spitale vs Catedrale” s-a sfârșit prost pentru fostul „cavaler” al lui Adrian Năstase.

Mîndruță a publicat o poză pe facebook, în care, s-ar fi aflat cele „trei biserici” din curtea Spitalului Fundeni din Capitală. Numai că, în graba de a mai porni un „viral”, jurnalistul și-a arătat superficialitatea: în curtea spitalului respectiv e doar o biserică, doar că Mîndruță nu a verificat ceea ce i s-a „părut” de la volanul mașinii.

„Înteleg prima biserică de lângă Spitalul Fundeni. Să zicem. Dar la a doua sau la a treia, chiar nu s-a găsit nimeni RAȚIONAL în management să zică oamenilor cu banii: „Nu mai bine cumpărați dumneavoastră ce ne lipșește în spital?”.

În realitate, în incinta Spitalului Fundeni nu există nicio biserică, ci doar o cămăruță ce este folosită ca paraclis.
 
Biserica din imaginea folosită de Mîndruță nu este în incinta spitalului, ci în afara acestuia.

Jurnalistul Gabriel Popa a comentat astfel postarea lui Mîndruță:

„Să-i spună cineva dlui Lucian Mîndruță că cele trei „biserici” de la Spitalul Fundeni sunt de fapt o singură biserică, un centru social și o clopotniță. Care, la fel ca toate așezămintele în stil maramureșean, au acoperișuri în stiluri similare. E ceva ce știe oricine a fost măcar o dată în viața lui prin Maramureș și a vizitat mănăstiri precum Bârsana, Săpânța sau Rohia. E absurd să spui că la Bârsana de pildă ar exista 12 biserici într-o singură mănăstire, doar pentru că toate clădirile de acolo au acoperișurile asemănătoare. E mai mult decât absurd, e fie fals intenționat, fie incultură crasă.

Înțeleg că dl Lucian Mîndruță nu stă de vorbă cu „popii”, că doamne păzește l-ar „îndoctrina” și i-ar scădea astfel coeficientul de inteligență. Însă dl Lucian Mîndruță nu stă de vorbă nici cu medicii precum dr. Alexandru Pesamosca, dr. Leon Dănăilă sau dr. Alexis Carrel, care dau mărturie despre puterea rugăciunii în meseria lor. Și care arată că prin mâna unui chirurg sau a unui medic bun lucrează întotdeauna Dumnezeu. Sau ar putea să asculte, măcar, mărturiile miilor de pacienți care arată cum puterea rugăciunii i-a salvat de la o boală grea, declarată incurabilă, atunci când medicii nu le mai dădeau nici o șansă. Astfel de mărturii sunt citate inclusiv de medicii-somități pomeniți mai sus, împreună cu mulți alți medici.

Însă mă tem că dl Mîndruță nu va face acest lucru. Dumnealui știe și nu vrea să asculte. Dumnealui are dogme și certitudini și vrea să le impună lumii, chiar dacă asta înseamnă diseminarea unor minciuni și falsuri. La cât de bine este informat dl Lucian Mîndruță, care ne dă de niște ani lecții despre spitale și catedrale, ne lasă impresia că dumnealui nu ar ști să facă diferența nu doar între o biserică și o clopotniță. Ci nici măcar între un tomograf și o mașină de spălat”, a scris un alt ziarist, Gabriel Popa, comentând incidentul.