ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cred că facebook-ul funcționeză după principiul să se șteargă, primesc, dar să nu se piardă nimic!

Tocmai când mă pregăteam să-mi scriu testimonialul victoriei, aflu de la o prietenă că toată discuția noastră din mess e la locul ei, bine mersi, chiar după termenul anunțat pentru ștergerea contului meu.

De încercat să intru în cont, nu am încercat, că mi-e frică că e o capcană ticluită de inteligența artificială. Așa că nu-mi rămâne decât să mă bucur de victoria, de moment, obținută împotriva dependenței mele, urmând să mai aștept o perioadă să văd dacă dacă am învins și aplicația sau nu. Poate că au nevoie de mai mult timp să șteargă toată munca mea, că nici eu nu am stat degeaba tot timpul ăsta pierdut pe facebook.

Deocamdată mă încearcă așa un mare necaz când mă gândesc că toate "datele mele personale” (poze, gânduri, chiar și data nașterii, locuri de muncă, etc), pe care le-am pus de bună voie la dispoziția aplicației, sunt acum, ca întotdeauna, de altfel, în proprietatea facebook-ului și nu mai cred că o să le șteargă vreodată.

E drept că nici dacă mă apucam să-mi șterg eu toate postările, așa cum îmi pare rău că nu am făcut, nu aș fi avut certitudinea că ele nu rămân stocate la companie.

Pentru moment, mă consolează ideea că măcar facebook-ul nu o să afle vreodată dacă și ce o să votez la europarlamentare. Asta dacă nu cumva nu colecționează și discuțiile din whatsapp!