Cred că facebook-ul funcționeză după principiul să se șteargă, primesc, dar să nu se piardă nimic!

Tocmai când mă pregăteam să-mi scriu testimonialul victoriei, aflu de la o prietenă că toată discuția noastră din mess e la locul ei, bine mersi, chiar după termenul anunțat pentru ștergerea contului meu.

De încercat să intru în cont, nu am încercat, că mi-e frică că e o capcană ticluită de inteligența artificială. Așa că nu-mi rămâne decât să mă bucur de victoria, de moment, obținută împotriva dependenței mele, urmând să mai aștept o perioadă să văd dacă dacă am învins și aplicația sau nu. Poate că au nevoie de mai mult timp să șteargă toată munca mea, că nici eu nu am stat degeaba tot timpul ăsta pierdut pe facebook.

Deocamdată mă încearcă așa un mare necaz când mă gândesc că toate "datele mele personale” (poze, gânduri, chiar și data nașterii, locuri de muncă, etc), pe care le-am pus de bună voie la dispoziția aplicației, sunt acum, ca întotdeauna, de altfel, în proprietatea facebook-ului și nu mai cred că o să le șteargă vreodată.

E drept că nici dacă mă apucam să-mi șterg eu toate postările, așa cum îmi pare rău că nu am făcut, nu aș fi avut certitudinea că ele nu rămân stocate la companie.

Pentru moment, mă consolează ideea că măcar facebook-ul nu o să afle vreodată dacă și ce o să votez la europarlamentare. Asta dacă nu cumva nu colecționează și discuțiile din whatsapp!

 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews