Începuturi. Mi-am făcut contul de facebook în iarna lui 2009, când, am impresia, că abia apăruse și la noi în țară. Pentru mine, a fost un adevărat balsam în acele zile când eram țintuită la pat de o răceală puternică. Ce să mai, eram fascinată de facebook, regăsisem bucuria din copilărie pentru o jucărie nouă.

Prima dependență adusă în viața mea de facebook a fost cea de jocul Ferma, parte din această aplicație, probabil primul joc pe calculator care mă atrăgea. Fascinația era atât de puternică, încât mă trezeam noaptea să culeg recolta, care era gata la anumite intervale de timp și nu trebuia să ratez momentul optim pentru strângerea ei.
S-a dus răceala, s-a dus și concediul medical, numai ferma nu s-a dus și iată-mă întoarsă la muncă cu gândul la ce achiziții mai am de făcut, ce legume ar fi mai rentabile și cum aș putea să mă extind pentru a ajunge mai repede la noi și noi niveluri ale jocului. La început nu am spus nimic în birou, dar în scurt timp am descoperit câteva colege experte în acest joc, așa că nu trebuia să mă mai ascund și să stau cu grijă că nu culeg la timp recolta. Din păcate, nu-mi amintesc cum s-a sfârșit acest joc, dar știu sigur că venise primăvara și tot cu muncile câmpului virtual eram prinsă.

A urmat chatul, de care am stat departe o vreme pentru simplu fapt că, fiind o persoană cam atehnică, nu prea știam să-l folosesc. Și așa, încet, încet, a luat naștere bula mea de facebook, formată la început din prietenii aduși din preistoricul yahoo messenger.

E, despre primele postări nu îmi amintesc nimic. Cred că în lista dependențelor au apărut cam ultimele, la început fiind destul de jenată pentru a posta ceva. În timp, am depășit acest neajuns, reușind performanța, la capătul acestor 10 ani, de a-mi expune viața privată fără nicio problemă.

Restul e istorie, din loc de joacă, facebook-ul a devenit teren de luptă pentru impunerea diferitelor ideologii, care îți limitează activitatea la postări cu poze cu pisici, singurele care, se pare, nu încalcă "politica comunității”.

Ziua 19 (luni)

Dacă se ține de cuvânt facebook-ul, iar eu nu mă răzgândesc, săptămâna viitoare contul meu va fi șters. Postări, poze, glumițe... 10 ani de muncă gratis pentru ei, șterși cu burete. Sper să-mi fie învățătură de minte!

Ziua 20 (marți)

Azi pare o zi numai bună de pierdut vremea (asta ploioasă) pe facebook și aș avea câteva argumente în acest sens. Iar îmi dau târcoale de ce-urile: de ce să renunț la facebook, de ce tocmai acum, de ce tocmai eu. Probabil răspunsul o să-l aflu peste un timp, când toată lupta asta a mea de acum nădăjduiesc că o să capete un sens. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews