Încă de la prima oră, îngrijorare la gândul că mâine contul meu o să fie șters. Nu mi-e dor de aplicația în sine, care a devenit în ansamblu un loc greu de suportat, ci de mica mea părticică de lume virtuală, loc de socializare, de relaxare și de râs cu prietenii. 

Am simțit nevoia să-mi clarific această chestiune, în contextul în care sunt tot mai dese știrile despre cenzura facebook-ului. Facebook șterge conturi, facebook îți spune ce să votezi, facebook-ul se supără dacă nu votezi. Realist vorbind, nu aș avea disponibilitatea să-mi las libertatea cenzurată de o aplicație. Culmea e că, înțelegând aceste lucruri, mă perpelesc totuși de dorul locului meu de joacă virtual.

În altă ordine de idei, în ultimele zile, întâlnindu-mă, pe stradă, cu prieteni sau vorbind cu diferite persoane de tentativa asta a mea de a evada din virtual, s-au arătat mirați de lupta mea. „Ce mare lucru? "Eu am un cont de facebook, dar nu intru mereu, intru din când în când, să văd ce mai e nou”, cred că e argumentul care mi s-a adus cel mai des. E, tocmai de aici lupta, din încercarea de a te rupe total de această lume virtuală, fără posibilitatea de a mai intra, chiar dacă nu foarte des, să vezi ce mai e pe acolo, fără plasa de siguranță că lista ta de prieteni te așteaptă acolo și poți comunica oricând ai nevoie.

Acest mic jurnal m-a ajutat mult. În măsura în care am onestitate să-mi mărturisesc strategiile ticluite de mintea care dorește să ajungă la obiectul dependenței ei, planurile își pierd din putere. Ultimul plan e să intru diseară în cont, doar ca să mai prelungesc cu încă 30 de zile perioada de grație în care ștergerea contului stă în așteptare. Totuși, sunt conștientă că nu aș mai putea să trec din nou prin acest purgatoriu.

Și dacă tot sunt la capitolul mărturisiri, nu pot să nu amintesc că lupta cu facebook e doar o mică bătălie dintr-un război mai amplu, anume cu telefonul. Miza e să revin la a asculta telefonul, nu a sta cu ochii în el. Da, nu mai verific nonstop ce mai e noi pe facebook, dar verific ce mai e nou pe telefon: vreun mail primit (mi-am instalat yahoo pe locul vechiului facebook), vreun mesaj pe whatsapp (da, mi-am instalat și aplicația asta...).

Mă tem că în acest moment sunt pe cale să înlocuiesc o dependență cu alta, mă bucur că am scăpat de tutun, când de fapt fumez în continuare țigară electronică...

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews