ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Matei Tulcan, parohul român din Montecatini Terme, Italia, a oferit în dar Mănăstirii Paltin – Petru Vodă un fragment din moaștele Sf. Gavriil Georgianul miercuri, în ziua de pomenire a acestui mărturisitor „nebun pentru Hristos”, relatează basilica.ro.  

Părinții mănăstirii au întâmpinat darul în sobor. Au fost oficiate slujba Privegherii și Sfânta Liturghie, iar la final Părintele Matei Tulcan a povestit despre ajutorul primit de la sfânt după aducerea moaștelor lui la parohie.

Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, ctitorită de duhovnicul Iustin Pârvu, mai are în patrimoniu moaște ale sfinților Pantelimon, Iustin Martirul, Cristina, Natalia, Ecaterina, Justina, Tecla și ale unor mărturisitori din închisoarea Aiud.

Parohia Montecatini Terme, care este ocrotită și de Sf. Mc. Pelaghia, își construiește o biserică al cărei proiect este inspirat de opera lui Constantin Brâncuși.  

Un alt proiect al parohiei este restructurarea școlii „Sf. Iacob” din localitatea montană San Quirico – Pescia (Toscana), pentru a o transforma într-un centru de activități sociale, culturale, educative, civice și religioase cu tinerii din această comunitate românească.