Din text aflăm că partidul lui Salvini „Lega”(Liga, pe românește) este de „extrema dreaptă” și tot agenția de presă a statului român ne informează ce presupune programul „extremei drepte: încetarea acordării de fonduri UE pentru Turcia, apărarea valorilor creștine, înăsprirea politicii UE în materie de migrație, fără o redistribuire de migranți în cadrul blocului comunitar și limitarea puterii Bruxelles-ului de a dicta politica economică pentru statele membre”.

În esență, măsurile propuse sunt menite să apere valorile creștine împărtășite de majoritatea europenilor ( de unde și numele de bun simț), să apere suveranitatea statelor naționale și să limiteze ingerințele birocraților ne-aleși de nimeni în viața europenilor. Ce este „extremist” aici? Nimic. E practic respectarea status-quo-ului din ultimii 150 de ani.  După aceste criterii, românii care au luptat pentru eliberarea de sub imperiile austro-ungar, rus sau turc erau naziști avant la lettre. Nu-i așa că atunci când auziți „extrema dreaptă” gândul vă duce la Hitler și nazism?

Aici e aici: manipularea limbajului.

Dușmanii normalității și-au dat seama că nu pot schimba niște concepte despre care o mare parte dintre noi știm că reprezintă binele. Așa că au început să schimbe felul în care ne raportăm la ele. Consensul general este că Hitler și nazismul - aka extrema dreaptă - reprezintă o formă a răului. Iar dacă apărarea valorilor creștine, a suveranității naționale este „extrema dreaptă”, prin asociere, rezultă că toți susținătorii acestor valori sunt mai mult sau mai puțin naziști.

Așa se explică vehemența și linșajul mediatic la care a fost supus demersul Coaliției pentru Familie. Așa se explică de ce un demers pentru apărarea valorilor creștine, pornit de jos în sus, menit să (re)dea sens naționalului a fost repede catalogat ca „fascist” sau chiar „nazist”. 

Treaba asta se întâmplă de ani de zile, așa că de-aceea a fost posibil să vedem oameni care au crezut, săracii de ei, că Hitler a pornit la drumul spre Holocaust cu gândul să apere căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

De manipularea în sens invers nici nu mai vorbim: termeni cu conotație negativă precum „homosexual” sau „sodomit” au fost înlocuiți cu cuvinte precum „gay”(ce se traduce prin vesel, bucuros). Acum nu-i mai zice „tulburare de gen”, ci „transgender”. Sună frumos, ca Transiberianul. Cum să nu-ți placă?!
 
Tot așa, în loc de „Statele Unite ale Europei” acum se spune „Proiectul european”.  În loc de „pruncucidere” se zice „avort” sau „întrerupere de sarcină” și tot așa.

Cine s-ar putea opune unor asemenea concepte „minunate”? Extrema dreaptă, normal! Iar știrile care afirmă contrariul sunt „fake news”.

Partea (și) mai proastă este că această manipulare de limbaj (făcută de sus în jos, prin intermediul marilor corporații mediatice) a fost adoptată și de statul român. Ai valorile părinților și bunicilor tăi și nu crezi în imperii supranaționale? Ești „extrema dreaptă”. Deocamdată, doar în presa de stat. Mâine, poimâine, puteți fi siguri că va fi și lege. Căci la început, a fost Cuvântul.

P.S. Ați observat că „extrema stângă” nu e nicăieri de găsit în presa corporatistă? Coincidență, desigur.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews