ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Din text aflăm că partidul lui Salvini „Lega”(Liga, pe românește) este de „extrema dreaptă” și tot agenția de presă a statului român ne informează ce presupune programul „extremei drepte: încetarea acordării de fonduri UE pentru Turcia, apărarea valorilor creștine, înăsprirea politicii UE în materie de migrație, fără o redistribuire de migranți în cadrul blocului comunitar și limitarea puterii Bruxelles-ului de a dicta politica economică pentru statele membre”.

În esență, măsurile propuse sunt menite să apere valorile creștine împărtășite de majoritatea europenilor ( de unde și numele de bun simț), să apere suveranitatea statelor naționale și să limiteze ingerințele birocraților ne-aleși de nimeni în viața europenilor. Ce este „extremist” aici? Nimic. E practic respectarea status-quo-ului din ultimii 150 de ani.  După aceste criterii, românii care au luptat pentru eliberarea de sub imperiile austro-ungar, rus sau turc erau naziști avant la lettre. Nu-i așa că atunci când auziți „extrema dreaptă” gândul vă duce la Hitler și nazism?

Aici e aici: manipularea limbajului.

Dușmanii normalității și-au dat seama că nu pot schimba niște concepte despre care o mare parte dintre noi știm că reprezintă binele. Așa că au început să schimbe felul în care ne raportăm la ele. Consensul general este că Hitler și nazismul - aka extrema dreaptă - reprezintă o formă a răului. Iar dacă apărarea valorilor creștine, a suveranității naționale este „extrema dreaptă”, prin asociere, rezultă că toți susținătorii acestor valori sunt mai mult sau mai puțin naziști.

Așa se explică vehemența și linșajul mediatic la care a fost supus demersul Coaliției pentru Familie. Așa se explică de ce un demers pentru apărarea valorilor creștine, pornit de jos în sus, menit să (re)dea sens naționalului a fost repede catalogat ca „fascist” sau chiar „nazist”. 

Treaba asta se întâmplă de ani de zile, așa că de-aceea a fost posibil să vedem oameni care au crezut, săracii de ei, că Hitler a pornit la drumul spre Holocaust cu gândul să apere căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

De manipularea în sens invers nici nu mai vorbim: termeni cu conotație negativă precum „homosexual” sau „sodomit” au fost înlocuiți cu cuvinte precum „gay”(ce se traduce prin vesel, bucuros). Acum nu-i mai zice „tulburare de gen”, ci „transgender”. Sună frumos, ca Transiberianul. Cum să nu-ți placă?!
 
Tot așa, în loc de „Statele Unite ale Europei” acum se spune „Proiectul european”.  În loc de „pruncucidere” se zice „avort” sau „întrerupere de sarcină” și tot așa.

Cine s-ar putea opune unor asemenea concepte „minunate”? Extrema dreaptă, normal! Iar știrile care afirmă contrariul sunt „fake news”.

Partea (și) mai proastă este că această manipulare de limbaj (făcută de sus în jos, prin intermediul marilor corporații mediatice) a fost adoptată și de statul român. Ai valorile părinților și bunicilor tăi și nu crezi în imperii supranaționale? Ești „extrema dreaptă”. Deocamdată, doar în presa de stat. Mâine, poimâine, puteți fi siguri că va fi și lege. Căci la început, a fost Cuvântul.

P.S. Ați observat că „extrema stângă” nu e nicăieri de găsit în presa corporatistă? Coincidență, desigur.