ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există o avalanșă de manipulări făcute de mass-media în această perioadă. Unele dintre ele sunt într-o asemenea măsură similare, încât mulți se întreabă, pe drept cuvânt, dacă sunt coordonate. Pentru că, după cum am mai arătat, se fac afaceri mari, chiar uriașe, în această vreme de spaimă.

Voi arăta acum câteva dintre aceste manipulări. Toate având rostul de a îngrozi cititorii, de a împrăștia panică sau de a impune prin panică anumite afaceri. Acțiune pur și simplu criminală.

1. În Revista Euroactiv, de limbă engleză, apare un articol „Romanian’s government bans food consumption in restaurants as confirmed cases rise to 277” semnat sub numele Bogdan Neagu [textul în engleză reproduce exact textul citat]. Articolul, teoretic referitor la 18 Martie dar „continuously apdated” (actualizat continuu) începe cu un sumar cu litere groase, care ar fi, într-un fel, esența (și temelia) materialului:

„On Saturday (21 March), the number of cases reached 367 with 14 persons in intensive care units, and 3 severely ill, public health authorities said. More than 4,200 people are in quarantine, while almost 55,200 are under monitoring in self-isolation.„

Trebuie observat aici că autorul sau editorul, din pricini tainice, ascunde publicului faptul că peste 60 de persoane au fost vindecate de COVID-19 în urma tratamentului administrat de medicii români! (Conform Ministerului de Interne al României!) Un fleac, nu-i așa?

De asemenea, autorul ascunde faptul că tratamente pentru COVID-19 au fost anunțate oficial de medicii francezi și de Guvernul Chinez. Și tratamentul găsit de francezi a fost confirmat oficial de Statele Unite ale Americii. Un fleac, nu-i așa?
Textul, în forma originală, este pe cât de sumbru poate să fie. Nu lasă să se vadă nicio speranță, subliniază cazurile grave și ignoră total vindecările și apariția tratamentului.
Aceasta se numește manipulare.

2. Chiar astăzi Mediafax a publicat un articol intitulat „Primul deces din cauza COVID-19 pe teritoriul României” (semnat cu numele Cosmin Pirv). Titlul este o manipulare tipică, deoarece textul arată (corect!) că este vorba despre un om bolnav de cancer în fază terminală! Altfel spus, este iresponsabil să pretinzi că a murit „din cauza COVID-19” în condițiile în care omul era pe marginea morții de multă vreme.
Adică este o manipulare a informației spre a provoca panică.

3. O formă ceva mai moderată a acestei manipulări apare în pagina dedicată epidemiei COVID-19 de Digi24. Aceasta are corectitudinea să informeze asupra cazurilor de vindecare (64 la ora publicării articolului). Dar cade și ea în capcana spectaculosului și declară că „Două persoane care aveau și alte afecțiuni grave au murit din cauza COVID-19„. Observați cum sursa de comunicare, adică Grupul de Comunicare Strategică și Ministerul de Interne al României NU spune că cei doi ar fi murit „din cauza COVID-19”! Spune doar că aceștia erau și purtători de (infectați cu) „noul tip de coronavirus”.

Ca urmare, conform regulilor de etică jurnalistică, pentru a face o asemenea afirmație ar fi trebuit să se indice măcar o sursă autorizată care să o confirme. Nu există așa ceva în materialul prezentat de Digi24.
Textul oficial spune

„Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienți infectați cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.„

Altfel spus, specialiștii confirmă că cei doi oameni, bolnavi extrem de grav, gata să moară în orice clipă, aveau și COVID-19. Nu că această gripă ar fi fost cauza morții!
Deci, științific, nimeni nu poate pretinde că cei doi pacienți ar fi murit – Dumnezeu să îi odihnească! – din cauza COVID-19. Dar pentru impact mediatic, se trece peste.
Tot manipulare.

4. Un deputat PNL de excepție – în sens negativ –, susținător al ISIS până la nivelul de a cere ruperea relațiilor României cu Siria, inițiator și susținător al legilor de cenzură a gândirii și exprimării, vine acum cu o nouă propagandă nazist-stalinistă.

Cititorii sunt rugați întâi să își amintească de faptul că și Hitler și Stalin își închipuiau că au stăpânire asupra cetățenilor până la cel mai intim nivel. Inclusiv putând să le impună tratamente medicale, chiar și experimentale.
Desigur, nu exista o justificare morală, etică, juridică și cu atât mai puțin medicală pentru această purtare. Dar dacă „Partidul cere”, „prostimea trebuie să se supună”.  Cei care se opun sunt „răi”, „inculți”, „retrograzi”, „dușmanii progresului”, „dușmanii umanității” etc. Și trebuie zdrobiți de „unitatea poporului” „în jurul conducătorilor iubiți”, „pentru progres”, „pentru viitorul luminos” etc. Chiar dacă acest „progres” ori „viitor luminos” înseamnă de fapt o lume de sclavi (Orwell, 1984 !) Pentru că, dincolo de toate pretențiile de libertate, regimurile de stânga sunt cele mai dictatoriale regimuri din toată istoria modernă și contemporană.

Ca urmare, și insul în speță, deși teoretic a jurat să apere Constituția României și Drepturile Omului, vine cu un articol furibund – din păcate, chiar pe Digi24 – și cere „vaccinarea obligatorie”.

Articolul este tipic propagandei comuniste sau naziste. Înfierează cu mânie de politruc pe cei care ar îndrăzni să aibă alte păreri decât el, face miștouri de șanț, se înfierbântă de înălțătoare grijă pentru omenire și viitorul strălucit care urmează dacă se impune renunțarea la libertate și vaccinarea obligatorie. Și, desigur, descrie măsurile impuse de sus ca fiind o renunțare „voluntară” a poporului la drepturile sale… cu toate că nu a existat nicio consultare populară pe temă! Așa cum nu vrea consultare populară nici pe tema vaccinării obligatorii.

În cele peste 390 de cuvinte sau peste 2390 de caractere ale textului (incluzând titlul), autorul nu dă nici măcar un argument științific. Nici măcar unul! Textul este exclusiv o declamație emoțional-manipulatorie, un angajament la lupta de clasă împotriva celor care nu acceptă vaccinarea obligatorie. Vom explica mai jos care este situația vaccinurilor din punct de vedere științific, astfel încât să devină și mai limpede manipularea nazist-comunistă a deputatului PNL care sprijină terorismul islamic.

Vaccinurile și serurile sunt adeseori confundate și unite sub cuvântul „vaccin”, deoarece amândouă presupun injectarea (care, după caz, poate să fie subcutanată, intramusculară sau intravenoasă).
Deosebirea dintre ele constă în faptul că vaccinurile propriu-zise au ca scop imunizarea celui vaccinat împotriva agenților patogeni sau otrăvuri, în vreme ce serurile transferă prin injectare „instrumentele de luptă” împotriva unor agenți patogeni sau otrăvuri.

De pildă, „vaccinul anti-venin” (de cobră, șarpe cu clopoței, viperă etc.) nu este de fapt un vaccin, ci un ser. Vaccinul se face unor animale – precum caii –, folosindu-se doze extrem de diluate de venin, care sunt crescute încetul cu încetul până la dozele letale. Odată ce a fost imunizată vietatea se face o extragere a serului din sângele respectiv. Serul injectat luptă împotriva veninului din organismul omului, salvându-l.
Similar există vaccinuri și seruri și pentru prevenirea sau tratarea infecțiilor (bolilor produse de agenți patogeni).
Pentru cititorul care este șocat de aceste informații, un mic ajutor:

„SER, seruri, s. n. Partea lichidă a sângelui. ♦ Lichid extras din sânge sau preparat pe cale artificială care conține un anumit anticorp sau o secreție glandulară și este folosit în scopuri terapeutice. [s.n.] Ser sangvin = plasmă sangvină din care s-a extras fibrinogenul. Ser imun = ser sangvin provenit de la un animal vaccinat care, introdus în organism, conferă o imunitate pasivă. Ser fiziologic = soluție salină foarte diluată, apropiată de compoziția serului sangvin, folosită pentru a înlocui pierderile mari de lichide sau de sânge în diferite boli, pentru dizolvarea unor antibiotice etc. – Din fr. serum, lat. serum.” (Cf. DEX 2009; a se vedea și site-ul esențial pentru limba română dexonline.ro)

Dincolo de mica lămurire privind vaccinurile și serurile, mă întorc la exemplul dat cu serul anti-venin. Este un ser esențial pentru salvarea a nenumărate vieți omenești în întreaga lume. Chiar și în Europa, unde viperele au fost aproape exterminate, au fost – și mai sunt – cazuri de mușcături și, respectiv, de oameni salvați prin serul anti-viperin. Însă cu excepția continentului înghețat pe toate celelalte continente există mult mai multe cazuri (a se vedea teribila statistică prezentată aici!). Peste 5.000.000 de oameni (da, peste cinci milioane!) sunt mușcați anual! În ultimii zece ani cca. 60.000.000 (șaizeci de milioane) de oameni au suferit asemenea atacuri. În medie peste 100.000 (o sută de mii) de oameni mor anual din pricina mușcăturilor șerpilor veninoși. Adică mult peste un milion de oameni au murit din această cauză în ultimul deceniu!
Cumplit, nu-i așa?

În tot acest flagel care bântuie Omenirea, serurile sunt un mare ajutor… dar cu limitele sale. Și cea mai dureroasă limită nu este, cum s-ar crede, cantitatea insuficientă, accesul greu la seruri etc. Nici măcar faptul că pentru unele veninuri nu se pot realiza seruri.

Cea mai dureroasă limită este alergia. Da, alergia. Imensa majoritate a celor injectați cu ser în urma unei mușcături de șarpe veninos scapă cu viață. Dar capătă alergie față de ser! Ca urmare, la următoarea mușcătură serul nu îi mai poate ajuta deloc. Și cum foarte mulți locuiesc în zone bântuite de șerpi veninoși…
Și atunci, de ce nu sunt vaccinați? De ce nu sunt imunizați treptat împotriva vaccinurilor, așa cum se face cu animalele pentru obținerea serului? Doar este un flagel cumplit, mai grav decât COVID-19!

Pentru că nu se poate! 

Și nu este vorba doar despre faptul că imunizarea cere mult timp. Este vorba despre faptul că unii nu suportă nici cantități mici de venin. Sau dezvoltă alergii (mult) înainte de a se ajunge la doza care ar fi fost letală în mod natural. Altfel spus, există o șansă mare ca vaccinarea de acest fel să îi omoare sau să îi schilodească. Și există și multe alte complicații medicale ce pot fi provocate astfel…

Ca urmare, nu se practică vaccinarea oamenilor pentru imunizarea la veninuri de șarpe sau scorpion sau păianjen. Pentru că folosirea serului garantează o rată de supraviețuire mult superioară.

Am dat acest exemplu pentru ca oricare cititor să poată înțelege: vaccinarea poate fi bună sau poate fi rea în funcție de o serie de factori complecși; injectarea serurilor poate fi bună sau poate fi rea în funcție de o serie de factori complecși. La fel este pentru toate vaccinurile și, de fapt, pentru toate tratamentele medicale! 

Trebuie subliniat un fapt esențial: în medicină nu există panaceu. În medicină nu există un leac, un tratament, oricare ar fi el, „universal valabil”.Totdeauna medicul trebuie să se uite binela pacient, la istoricul lui și al familiei lui, și să cântărească foarte bine ce tratament poate fi aplicat. Și, chiar și așa, se întâmplă ca anumiți factori să nu fie descoperiți.

Un fapt concret și dureros, trecut sistematic sub tăcere de surse lipsite de obiectivitate, este acela al nenumăratelor morți din Italia dintre cei vaccinați antigripal. Acest fapt, deși prezent în rapoartele medicale oficiale, este ocultat și de mass-media și de politicieni și de „medicii de serviciu” ai politicienilor. Dar de ce au avut loc aceste morți printre cei vaccinați antigripal? Să vedem problema!

Reglementările clare și certe, verificate de-a lungul a peste un secol, cer ca un vaccin – vă amintiți? cel care produce imunizarea organismului la un agent vătămător! – să fie administrat la cel puțin 30 de zile de orice alt vaccin, sau de orice altă boală (mai ales infecțioasă).

De ce?

Pentru că la fiecare vaccin organismul reacționează ca față de o îmbolnăvire. Consumă foarte multă energie, ca și când s-ar lupta cu o boală (otrăvire) adevărată. Dacă în timpul acestui război mai intervin și alți dușmani – de această dată activi – situația devine foarte gravă. Există foarte mari șanse ca organismul să rămână concentrat pe dușmanul inițial (simulat prin vaccin) și să lupte foarte slab sau de loc împotriva celui nou. De asemenea se poate ca organismul să fie epuizat de prima luptă și să nu poată arunca în luptă noi resurse.

Vaccinările anti-gripale se fac împotriva câtorva tulpini de viruși gripali; cele bănuite a urma să se răspândească mult în sezonul care urmează (toamnă sau primăvară). Dacă previziunea e corectă și vaccinul este administrat corect, cel vaccinat va trece prin sezon fără să facă gripă. Dacă previziunea este greșită (sau vaccinul este administrat greșit) cel vaccinat va fi mult mai vulnerabil în fața gripei decât cei nevaccinați.

Acest ultim fenomen s-a manifestat și în Italia, unde foarte mulți bătrâni vaccinați împotriva gripei comune au căzut victimă gripei COVID-19.

Ceea ce arată că nu orice vaccin este bun în orice situație. Altfel spus, că vaccinarea obligatorie și „în orb”, așa cum o doresc unii, duce la consecințe extrem de grave.

Un aspect pe care l-am amintit și care trebuie ținut minte este acela al administrării corecte a vaccinului.
Ce înseamnă acest lucru?

Înseamnă ca
vaccinul să fie necesar (vaccinare inutilă = medicamente luate fără motiv = înrăutățirea stării de sănătate)
persoana „de vaccinat” să poată primi un asemenea vaccin (să nu aibă alergii, să nu aibă alte infecții, să nu fi fost vaccinată recent etc.)
persoana „de vaccinat” să fie corect și deplin informată asupra necesității vaccinului, regulilor de urmat (pre- și post- vaccin) și să își dea consimțământul liber și informat pentru tratament
vaccinul să fie de calitate (în Republica România de mai multe ori „iubiții conducători” au adus și împrăștiat în sistemul de sănătate vaccinuri de proastă calitate)
vaccinul să fie păstrat bine și administrat înainte de expirare (în Republica România de mai multe ori au existat cazuri de proastă păstrare a vaccinurilor și de administrare a unor vaccinuri expirate sau în curs de expirare – primul meu copil era să moară de la un asemenea vaccin, șase luni s-au luptat medicii să o salveze…)
– să fie urmărită cu grijă starea pacientului post-vaccinare (în Republica România acesta este un vis pe care doar cei foarte bogați și-l pot împlini, la clinicile particulare)

Trebuie subliniat aici că vaccinurile și serurile sunt acte medicale invazive, prin care se introduc brutal în trupul pacientului substanțe care îi pot schimba în bine sau în rău întreaga viață. Ca urmare administrarea lor este un act medical ce necesită o deplină probitate medicală. Care include, firește, și consimțământul informat liber.

Vaccinarea obligatorie constituie, prin urmare, un act profund abuziv, care batjocorește etica medicală și libertatea persoanei. Este ca și când cineva ar impune ca obligatorii operațiile de apendicită, sinuzită, deviație de sept etc. pentru persoanele sănătoase. Fără ca, desigur, să își asume răspunderea pentru urmările negative provocate unor pacienți.

În sfârșit, mai aduc aminte și de faptul că pentru calitatea actului medical public – oricare ar fi acest act medical – este nevoie ca sistemul de stat să fie de calitate. Dacă există corupție, actul medical este afectat. De pildă, în loc de dezinfectanți de calitate ajung în spitale, clinici și cabinete medicale, prin corupție, dezinfectanți de proastă calitate. În loc de vaccinuri bune ajung în sistem vaccinuri de proastă calitate, în curs de expirare etc. În loc de paturi bune în spitale sunt paturi vechi, de proastă calitate. Etc. Asta se întâmplă într-un sistem corupt. Și dacă acest sistem corupt îți impune tratamente medicale, acestea vor fi, de asemenea, de proastă calitate. Făcând extrem de mult rău.

Ca urmare, feriți-vă de toate manipulările.

Feriți-vă de manipulările panicarde, care încearcă să speculeze temerile oamenilor.

Feriți-vă și de manipulările nazisto-bolșevice, prin care se pretinde că impunerea unui act medical este o cerință de partid cu valoare absolută, sau că prin tratamentul x Omenirea este salvată și lansată către un viitor luminos. Sunt doar mijloace prin care se lansează afaceri uriașe, în care se vând felurite tratamente fie inutile, fie unor oameni care nu au nevoie de ele (sau chiar nu au voie să le ia). Puțin în alt domeniu, dar cu o masivă implicare medicală ne-etică și imorală, este cazul DDT-ului, „praful universal” ce era „garantat nevătămător pentru oameni” și care a produs milioane de malformații.

Discernământul rămâne virtutea supremă.