Fostul jurnalist Mălin Bot a făcut o gafă impardonabilă în timpul călătoriei pe care a făcut-o la Chișinău, zilele trecute. Activistul #rezist s-a fotografiat în fața unei statui despre care a crezut că îl reprezintă pe fostul lider sovietic, Iosif Vissarionovici Stalin.

„I-am arătat degetul lui Stalin, la Chișinău”, a scris fostul ziarist de la România Liberă pe pagina sa publică de facebook.

În realitate, însă, statuia îl înfățișează pe scriitorul rus Maxim Gorki, după cum i-au atras atenția mai mulți internauți. În apărarea jurnalistului se poate aduce faptul că atât Gorki cât și Stalin purtau mustață.

Cu toate astea, ar fi trebuit să știe că n-a existat vreo statuie a lui Stalin la Chișinău și mai sunt doar câteva expuse în aer liber, în întreaga lume.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews