ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu câteva excepții, România a fost ferită de fake-news. Până în urmă cu câțiva ani, când acest fenomen a luat amploare. Așa se face că românii sunt acum victimele unui război media.

Un cititor ActiveNews a trimis o scrisoare pe adresa redacției prin care își arată indignarea față de acest fenomen prezent pe zilnic pe micile ecrane sau pe site-uri cunoscute sau mai puțin cunoscute.

Dragă redacție,

Mi-e silă să mai deschid televizorul sau calculatorul. Pe lângă lipsa de obiectivitate în prezentarea știrilor, românii sunt luați și de proști.

Așa am aflat că Dacia Cioloș e fiul lui George Soroș! Una dintre cele mai mari gogomănii apărute în presă. Sau că în piața Victoriei încap 350.000 de oameni!

Un post de televiziune ne anunță că cine vine cu câinele la proteste primește 30 de lei de la Soroș. Iar manifestanții din Piața Victoriei au fost supuși unor radiații mai mari ca la Cernobîl.

Și pentru ca finalul să fie apoteotic, totul se încheie cu un cutremur de 10 grade pe scara Richter.

Să nu uităm de copii cu dizabilități lăsați fără sprijin de Guvern. Cum care Guvern? Guvernul României. Nu Grindeanu cum s-ar părea la prima vedere, ci Cioloș.

Sau de moartea domnului Turcu, "omorât" de Digi Sport când încă trăia.

Amuzant e că unul dintre cei mai mai luptători contra așa-ziselor fake-news a produs chiar el în urmă cu câțiva ani astfel de știre, anunțând că un fost mare fotbalist a murit. A doua zi a fost căutat la telefon de mort.

Toate aceste știri au circulat pe posturi sau site-uri foarte cunoscute, iar cei care le-au propagat au pretenția că sunt persoane sau organizații credibile: Digi 24, România TV, Cătălin Tolontan sau Moise Guran.

În cine oare poți să mai ai încredere că nu încearcă să te considere prost?", se arată în scrisoare.