ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă ecourile după ce la concursul Eurovision. Se înmulțesc vocile care care consideră că artista Laura Bretan a fost penalizată pentru poziția ei pro familie din cadrul Referendumului pentru Căsătorie din octombrie trecut.

Compozitorul cântecului interpretat de Laura Bretan, Mihai Alexandru, spune că „ din cauza unor motive care n-au nici o legătură cu muzica, a trebuit să acceptăm acest deznodământ.  Noi ne-am asumat de la început acest lucru, știam ca pot exista urmări iar ele nu au întârziat”.

„Vă rog să mă scuzați, dar aceasta este părerea mea. Am pierdut cea mai mare șansă de a aduce anul următor, Eurovisionul în România. Românii au votat Laura Bretan, doi jurați ne-au acordat note maxime, prestația ei și tot pachetul au fost impecabile, dar din cauza unor motive care n-au nici o legătură cu muzica, a trebuit să acceptăm acest deznodământ. Noi ne-am asumat de la început acest lucru, știam ca pot exista urmări iar ele nu au întârziat. Întrebarea mea este următoarea: Nu cumva avem de-a face un soi de discriminare? Nu cumva Eurovisionul deviază de la ideea de bază care ne unea pana acum, adică muzica. Mi-as dori să se menționeze clar în regulamentul acestui concurs, că participanții creștini nu au dreptul sa concureze, măcar sa știm o treabă de la început. În acest fel se pot evita situații ca aceasta, care a avut ca rezultat dezamăgirea unui copil de 16 ani, plus majoritatea românilor, iar toată munca unei echipe a fost aruncata pe apa sâmbetei.


Draga mea, Laura, aseară ai strălucit pur și simplu, ai cântat impecabil și îți mulțumesc din tot sufletul meu pentru aceasta experiență pe care am trăit-o împreună”, a scris Mihai Alexandru.