Ministrul Apărării, Mihai Fifor, susține că acțiunile Federației Ruse continuă să fie agresive, dar militarii sunt pregătiți pentru orice fel de provocare, asigurând securitatea în flancul estic al NATO, dar și în regiunea Mării Negre. Până în luna decembrie, misiunile de poliție aeriană sunt desfășurate împreună cu militari canadieni.

Mihai Fifor a vorbit, vineri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, despre semnalul puternic pe care îl dă NATO chiar de pe baza de la Mihail Kogălniceanu, precizând că, deși acțiunile Federației Ruse continuă să fie agresive, militarii sunt pregătiți pentru orice fel de provocare.

„Aș vrea să salut prezența astăzi la Mihail Kogălniceanu a omologului meu canadian. Vorbea Excelența Sa despre un semnal puternic pe care Alianța Nord-Atlantică îl dă chiar de aici, de pe baza de la Mihail Kogălniceanu. Este un parteneriat foarte puternic, cel pe care îl avem cu Canada. Nu este prima dată când militarii canadieni se află la baza de la Mihail Kogălniceanu și împreună, până în decembrie, vom asigura misiunile de poliție aeriană astfel încât să dăm un semnal puternic asupra faptului că, deși acțiunile Federației Ruse continuă să fie agresive, desigur în opinia noastră și nu numai, noi suntem pregătiți pentru orice fel de provocare și ca alianță nu facem altceva decât să asigurăm flancul estic al alianței și să asigurăm totodată această regiune destul de complicată, cea a Mării Negre”, a declarat ministrul Apărării.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews