ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Apărării, Mihai Fifor, susține că acțiunile Federației Ruse continuă să fie agresive, dar militarii sunt pregătiți pentru orice fel de provocare, asigurând securitatea în flancul estic al NATO, dar și în regiunea Mării Negre. Până în luna decembrie, misiunile de poliție aeriană sunt desfășurate împreună cu militari canadieni.

Mihai Fifor a vorbit, vineri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, despre semnalul puternic pe care îl dă NATO chiar de pe baza de la Mihail Kogălniceanu, precizând că, deși acțiunile Federației Ruse continuă să fie agresive, militarii sunt pregătiți pentru orice fel de provocare.

„Aș vrea să salut prezența astăzi la Mihail Kogălniceanu a omologului meu canadian. Vorbea Excelența Sa despre un semnal puternic pe care Alianța Nord-Atlantică îl dă chiar de aici, de pe baza de la Mihail Kogălniceanu. Este un parteneriat foarte puternic, cel pe care îl avem cu Canada. Nu este prima dată când militarii canadieni se află la baza de la Mihail Kogălniceanu și împreună, până în decembrie, vom asigura misiunile de poliție aeriană astfel încât să dăm un semnal puternic asupra faptului că, deși acțiunile Federației Ruse continuă să fie agresive, desigur în opinia noastră și nu numai, noi suntem pregătiți pentru orice fel de provocare și ca alianță nu facem altceva decât să asigurăm flancul estic al alianței și să asigurăm totodată această regiune destul de complicată, cea a Mării Negre”, a declarat ministrul Apărării.