Scrisoarea deschisă a lui Moise Guran prin care cerea demisia preşedintelui TVR, Stelian Tănase, a primit o replică tăioasă din partea lui Radu Carp, expert în drept constituţional şi membru în CA al TVR.

Într-o postare pe facebook, Radu Carp afirmă că lui Moise Guran i s-a cerut un target de rating, pe care acesta nu l-a atins. Mai mult, acesta afirmă că "emisiunea lui s-a transformat dintr-una economica intr-una politica".

Iată mesajul integral al lui Radu Carp:

 

"Am citit cu stupefactie scrisoarea deschisa a domnului Moise Guran prin care solicita demisia conducerii TVR.
Cee ce nu spune domnul Guran este ca in ultima vreme emisiunea sa nu mai avea audienta.
Ceea ce uita domnul Guran este ca i s-a cerut un target de rating, uzual pentru acel tronson orar, pe care nu-l poate atinge.
De ce nu poate? Pentru ca emisiunea lui s-a transformat dintr-una economica intr-una politica, iar telespectatorii vor sa se discute despre economie la o emisiune de economie si despre politica la o emisiune de politica.
Ceea ce nu spune domnul Guran este ca emisiunea sa era realizata de cei din TVR, avand acces nelimitat la arhiva de imagini, la calculatoare, lucrand cu oamenii din TVR.
Ceea ce nu spune domnul Guran este ca, in timp ce realiza emisiunea la TVR, o alta emisiune a domnului Guran era difuzata de un post de radio, iar domnul Guran beneficia de reclama vizuala din partea acelui post de radio. Imi inchipui ca nu presta pe gratis pentru acel post de radio. Sa primesti bani multi si sa nu acorzi exclusivitate - aceasta este reteta de succes Biziday. Poate alte televiziuni vor accepta...daca accepta sa fie concurate neloial. Imposibil dar in modelul economic al domnului Guran orice este posibil.
Ceea ce nu spune domnul Guran este ca in timpul campaniei electorale din 2014 membrii majoritatii parlamentare din CA TVR au cerut rezilierea contractului si eliminarea oricaror emisiuni de dezbateri.
Ceea ce uita domnul Guran este ca banii obtinuti din publicitate la Campionatul Mondial de Fotbal nu asigura nici macar a zecea parte din drepturile de difuzare.

Am un regret, acela ca nu am fost de acord la momentul oportun ca emisiunea domnului Guran nu este de educatie economica, ci de politica, prin urmare ar trebui sa aiba acelasi statut ca orice emisiune de politica din partea beneficiarului si al CNA in timpul campaniei electorale.
Mai am un regret, acela ca nu am luat atitudine publica la momentul oportun despre un contract abuziv, in care prestatiile unei parti (Moise Guran) sunt disproportionat de mici in raport cu cele ale beneficiarului (TVR). Cum s-ar spune, unul cu mapa, altii cu sapa. Insa cel cu mapa mai vrea si alte mape, alti bani...

PS: sunt curios ce televiziune care lucreaza dupa modelul obtinerii de profit si nu dupa modelul lucrului in paguba va accepta conditiile domnului Guran. In mod normal, niciuna. Insa daca domnul Guran se angajeaza sa dea un knock-out la o ora de varf unui adversar politic al patronului acelui post de televiziune...poate ca acesta chiar ar vrea sa piarda bani in schimbul obtinerii unei satisfactii personale".


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews