ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ninel Peia, președintele Partidului Neamul Românesc, îl acuză pe americanul Don Lothrop, patronul siteului Pressone.ro că ar fi „scula lui Soros undercover” și finanțator al Sandrei Pralong, „cea care a înființat primul și cel mai important ONG al lui Soros: Fundația Soros pentru o Societate Deschisă” și actual consilier al președintelui Klaus Iohannis, se arată într-un comunicat primit la redacție.

Fostul deputat a răspuns, astfel, unui articol din amintita publicație, în care era acuzat că ar fi „promotor al propagandei Sputnik în România”.

Ninel Peia spune că atacul celor de la pressone este „total nefondat” și că este cauzat de faptul că „Zidirea Partidului Neamul Românesc a băgat spaima în oasele sorosiștilor care s-au cuibărit în România”.


„Ca să fie clar: nu sunt deloc un adept al Kremlinului și a metodelor sale de propagandă și urăsc din rărunchi progresismul neomarxist care are un cuib de aur la pressone”, a scris Ninel Peia.

De asemenea, Peia spune că patronul publicației, americanul Don Lothrop, este conectat la rețeaua Soroș, prin intermediul consilierei prezidențiale, Sandra Pralong.

„Dar cine este DL? Un individ care a făcut o mulțime de bani, speculativ, probabil, apoi s-a lăudat că e mare finanțator prin Sillicon Valley (în cateva zile voi avea o analiza OSINT, completă). DL este fascinat de mintea diabolică a lui Soros, de felul în care acesta a făcut mare avere, dar și de ideologia acestuia. Formal, din frățior mai mic, discipolaș adică, DL, de ochii lumii, zice că s-a certat cu mentorulul lui, dar i-a preluat integral agenda progresismului globalsim neomarxist. Altfel zis, este scula lui Soros undercover. Ca să realizați că am dreptate, îl veți găsi printre finanțatorii și susținătorii Sandrei Pralong, cea care a înființat primul și cel mai important ONG al lui Soros: Fundația Soros pentru o Societate Deschisă. Păi dacă era la cuțite cu Soros, mai lingea el blidele demonicului personaj importat în România?”, s-a întrebat politicianul.

Peia afirmă că rolul pressone este acela de a fi câinele de pază al afacerilor acestuia din Ardeal.

„De fapt, DL face afaceri superprospere în Ardeal, prostește pe cine mai poate prosti, și, ca să aibă câinii lui de pază, a inventat pressone. Așa se face, așa a primit sfaturi de la Soros. Trompetele lui DL. Evident, aceste trompete trebuie să lovească în orice persoană sau organizație care i-ar putea afecta interesele și planurile în România. Lui și lui Soros”, mai spune președintele Partidului Neamul Românesc.

Acesta mai spune că Lothrop „Afaceristul s-a dat bine pe lângă mai multe organizații neoprotestante (cum ar fi și Oastea Domnului - feblețea lui DL. Să vedeți ce dosare am primit și ce miliarde se învârt acolo… ), organizații venite să-i smintească pe români de la dreapta credință și care și-au găsit mulți adepți prin bietul Ardeal (spionaj sub paravan religios. Darknetul bate SIGINT-ul...)”.

Peia susține că patrioții români sunt asociați cu Moscova pentru a fi calomniați și compromiși.

„Faptul că Partidul Neamul Românesc crește nesperat, zi de zi, și tot mai mulți compatrioți ni se alătură, este împotriva ideologiei lui Soros al cărei adept DL este. Patrioții sunt ceea ce urăsc acești uzurpatori de minți cel mai mult. Și ce să le facă, noii neomarxiști patrioților? Păi, spre exemplu, să-i vopsească în proruși, în uneltele lui Putin, în subjugații Kremlinului. E cel mai ușor, merge la mințile slabe, și, vorba lui Lenin, ceva-ceva din murdărie tot rămâne în memoria colectivă. O tactică simplă, rudimentară, jalnică, pentru că românii știu deja că Partidul Neamul Românesc și liderii săi nu sunt animați decât de sentimentele naționale, și se situează departe grozav de mișmașurile de la Kremlin”, a declarat el.