ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Pro-Logos acuză postul Digi 24 că nu a prezentat corect informațiile legate de un concurs de șah organizat la Galați.

Deși concursul a fost organizat de către Clubul Smart Galaţi, în colaborare cu Asociaţia Pro Logos Galaţi şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galați, cei de la Digi 24 au afirmat că a fost un "concurs de șah pe banii părinților", arată asociația într-un mesaj trimis la redacție.

"Fără ajutorul statului, câteva zeci de părinţi au strâns bani şi au organizat un concurs de şah pentru 100 de copiii cu vârste între opt şi 14 ani, din ţară şi din străinătate", se afirmă în reportajul difuzat la Digi 24 și postat pe site sub titlul: Concurs de şah pe banii părinţilor.

Mai mult, cei de la Digi 24 au eliminat numele Asociației Pro Logos din titlul festivalului.Lucian Gilea, organizatorul festivalului, a declarat: " Repet, Asociatia Pro Logos si Acs Smart Galati au asigurat bugetul turneului. Festivalul a avut denumirea Festivalul de sah Pro Logos Galati. Asa a aparut si in media locala - ziarele Viata libera si Monitorul de Galati, si pe postul tv local Vox Tv. Referirea celor de la digi24 este asupra faptului ca fondurile Acs Smart Galati sunt in marea majoritate aduse de parinti si de aici confuzia".

Concursul s-a desfășurat între 7 și 9 august.