Unul dintre filmulețele prezentate drept dovadă a brutalității forțelor de ordine a fost cel al unei femei aflate în scaun cu rotile, ce ar „împinsă de un scutier”, în timp ce ea și iubitul ei „sunt îndepărtați cu brutalitate de către jandarmi”. (Digi 24). 

 

Un filmuleț descoperit pe internet arată cum femeia respectivă pătrunsese prin cordoanele de jandarmi, atacând forțele de ordine, timp de aproximativ 20 de secunde. Reacția jandarmilor este defensivă: aceștia se feresc să intre în contact cu respectiva și nu o bruschează sau lovesc în niciun fel. Secvența este prezentată și de siteul recorder.ro, fățiș pro-protestatari, într-un film despre evenimente. Din imaginile de-acolo se vede cum o altă persoană, tot civilă, se chinuie s-o oprească pe femeia în scaunul cu rotile să mai atace forțele de ordine.

 

De altfel, și-n filmulețul prezentat pe Digi 24 se vede cum femeia este plimbată cu căruciorul de către Jandarm către băiatul pe care s-a aruncat. Căruciorul este într-adevăr împins, dar femeia se oprește și se aruncă singură peste bărbatul întins pe jos. 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews