ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre filmulețele prezentate drept dovadă a brutalității forțelor de ordine a fost cel al unei femei aflate în scaun cu rotile, ce ar „împinsă de un scutier”, în timp ce ea și iubitul ei „sunt îndepărtați cu brutalitate de către jandarmi”. (Digi 24). 

 

Un filmuleț descoperit pe internet arată cum femeia respectivă pătrunsese prin cordoanele de jandarmi, atacând forțele de ordine, timp de aproximativ 20 de secunde. Reacția jandarmilor este defensivă: aceștia se feresc să intre în contact cu respectiva și nu o bruschează sau lovesc în niciun fel. Secvența este prezentată și de siteul recorder.ro, fățiș pro-protestatari, într-un film despre evenimente. Din imaginile de-acolo se vede cum o altă persoană, tot civilă, se chinuie s-o oprească pe femeia în scaunul cu rotile să mai atace forțele de ordine.

 

De altfel, și-n filmulețul prezentat pe Digi 24 se vede cum femeia este plimbată cu căruciorul de către Jandarm către băiatul pe care s-a aruncat. Căruciorul este într-adevăr împins, dar femeia se oprește și se aruncă singură peste bărbatul întins pe jos.