Pagina de facebook „Boicot” susține într-o postare de luni, 1 octombrie, „să nu uităm că și Holocaustul a fost voința majorității. Pe 6 și 7 octombrie stau acasă. Nu legitimez prin votul meu referendumul urii. Nu susțin dictatura bunului plac în România”.

Mesajul este însoțit de o fotografie cu un congres al membrilor partidului nazist, pe fond negru și cu harta României într-un colț.

Această postare l-a determinat pe binecunoscutul realizator TV Mircea Radu să afirme că este „o ticăloșie”.

„După clipul absurd și inchizitorial cu copiii care asistă la arderea unei femei pe rug, azi văd un alt îndemn la boicot: ”Holocaustul a fost voința majorității”. 

Să compari rezultatul unui Referendum cu Holocaustul este prostie, ticăloșie și ofensă. Și e riscant - abia de asta ar trebui să se teamă cei care au gândit asta.
Sunt cei care coordonează strategia boicotului atât de slabi pregătiți încât să nu poată anticipa efectul advers al acțiunilor lor? Habar n-am. Știu însă oameni până mai ieri indeciși, care ar fi mers și nu la Referendum, dar care acum se vor duce; ce i-a înfuriat și i-a determinat să zică DA, e insulta gratuită”, a scris el pe o rețea de socializare.
 
Pagina „Boicot” are la aprecieri pagina „Declic”, o entitate ONG-istică înființată de niște apropiați ai Monicăi Macovei și care s-a manifestat împotriva Referendumului.
 

De asemenea, pagina respectivă promovează anunțurile formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR).
 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews