ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pagina de facebook „Boicot” susține într-o postare de luni, 1 octombrie, „să nu uităm că și Holocaustul a fost voința majorității. Pe 6 și 7 octombrie stau acasă. Nu legitimez prin votul meu referendumul urii. Nu susțin dictatura bunului plac în România”.

Mesajul este însoțit de o fotografie cu un congres al membrilor partidului nazist, pe fond negru și cu harta României într-un colț.

Această postare l-a determinat pe binecunoscutul realizator TV Mircea Radu să afirme că este „o ticăloșie”.

„După clipul absurd și inchizitorial cu copiii care asistă la arderea unei femei pe rug, azi văd un alt îndemn la boicot: ”Holocaustul a fost voința majorității”. 

Să compari rezultatul unui Referendum cu Holocaustul este prostie, ticăloșie și ofensă. Și e riscant - abia de asta ar trebui să se teamă cei care au gândit asta.
Sunt cei care coordonează strategia boicotului atât de slabi pregătiți încât să nu poată anticipa efectul advers al acțiunilor lor? Habar n-am. Știu însă oameni până mai ieri indeciși, care ar fi mers și nu la Referendum, dar care acum se vor duce; ce i-a înfuriat și i-a determinat să zică DA, e insulta gratuită”, a scris el pe o rețea de socializare.
 
Pagina „Boicot” are la aprecieri pagina „Declic”, o entitate ONG-istică înființată de niște apropiați ai Monicăi Macovei și care s-a manifestat împotriva Referendumului.
 

De asemenea, pagina respectivă promovează anunțurile formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR).