În anul 2009, nominalizarea lui Klaus Iohannis ca premier din partea coaliției PNL-PSD-PC-UDMR fusese respinsă de Traian Băsescu, pe atunci președintele țării.

Site-ul de știri ziare.com a publicat în 14 octombrie 2009 un articol despre Klaus Iohannis, primar al Sibiului, articol care a fost scos în urmă cu o zi de pe site!

Informația a fost descoperită de Andrei Bădin și publicată pe pagina de Facebook a Narcisei Iorga. Iată ce se scria în articol:

- Iohannis e cercetat pentru neglijență în serviciu - dosar deschis în 12 iunie 2006.
- Dosarul a fost pasat între DIICOT și DNA, care DNA îl cercetase și pentru abuz în serviciu pentru dispozițiile de primar în vederea restituirii unor terenuri și că, în final, dosarul a ajuns înapoi la Curtea de Apel Alba Iulia.
- Iohannis e cercetat și pentru trafic cu copii și organe, iar dosarul a fost pus la adăpost de fosta sa iubită, Laura Codruța Kovesi.

Între timp, ziare.com a devenit unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Klaus Iohannis, ajuns în 2014 președintele României.

„Mi-e mie rușine să citesc ce putea să scrie atunci acest site. Deci, vedeți cum e viața de jurnalist? Bumerangul se întoarce și ți se înfige în frunte când îți e lumea mai dragă. De-aia e bine să fii independent și demn cât timp faci meseria asta, chiar dacă mori de foame”, a scris Narcisa Iorga pe Facebook.
 
 

 

 Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews