ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una din puținele emisiuni culturale de la PRO TV, "Omul care aduce cartea", nu va mai fi difuzată la postul din Pache Protopescu, a anunțat Dan C.Mihăilescu, cel care a realizat emisiunea. 

" Vineri 4 decembrie 2015, orele 11,20 AM, în biroul doamnei Gabriela Popescu, directorul Știrilor Pro Tv, s-a petrecut – cu grație amicală, comprehensiune ludic-reciprocă și suavă resemnare de ambele părți – decesul emisiunii „Omul care aduce cartea” (ianuarie 2000 - ianuarie 2016)", a scris criticul pe blogul său.

Gabriela Popescu, cea care l-a anunțat pe Mihăilescu de "moartea" emisiunii, a precizat totuși care sunt căile de revenire în grila PRO TV.

"Așa stând lucrurile, mă declar liniștit de acord cu decizia conducerii Pro tv. Asta, mai ales că Gabriela Popescu a lăsat deschisă orice cale de revenire, cu condiția găsirii unei surse credibile și „cu blazon” de sponsorizare, de talia BNR, BOR, British Council și altele asemenea. Ceea ce, pe unul nedotat socialmente și financiar ca mine, îl depășește în chip flagrant", a notat Dan C. Mihăilescu.

Acesta a remarcat cum a fost tratată emisiunea sa de către postul care îndeamnă privitorii să "gândească liber": În plus, am beneficiat, slavă Domnului, pe tot cuprinsul anului 2015 de o sumedenie de semne de șubrezire irecuperabilă a statutului emisiunii mele în peisaj. Ele observ că m-au antrenat îndeajuns pentru a nu recepta cu garda jos finalul meciului : schimbări frecvente ale zilei sau orei de filmare, defecțiuni tehnice, săptămâni sărite, emisiuni dispărute, amânate, dublu difuzate, ștergerea întregii arhive din rețeaua online ș.a."

Puteți citi anunțul integral al lui Dan C. Mihăilescu, aici.