ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni 2 decembrie, de la ora 23:00, va debuta la Televiziunea Română „o cronologiee obiectivă a Revoluției române, în 15 episoade, realizată de Cornel Mihalache și Răzvan Butaru”, informează siteul oficial al TVR.

O cronologie obiectivă a Revoluției române, în 15 episoade, realizată de Cornel Mihalache și Răzvan Butaru, va fi difuzată din 2 decembrie, de luni până vineri, de la ora 23:00, la TVR 1 și TVR 1 HD.

Televiziunea Română – unul dintre principalii actori ai Revoluției din 1989 – propune telespectatorilor săi un serial documentar despre cel mai important eveniment trăit de societatea românească în ultimii 83 de ani, de la înlăturarea monarhiei din România (tot în decembrie). „1989 - Decembrie roșu este o producție realizată din necesitatea de a cunoaște adevărul despre o epocă nu de mult apusă, despre un eveniment care a schimbat destinul tuturor românilor”, explică realizatorii producției în 15 episoade, pe care TVR 1 HD o va difuza din 2 decembrie, de luni până vineri, de la ora 23:00. [...] Rapoartele comisiilor de cercetare, sintezele parchetelor de-a lungul timpului, stenogramele în fața comisiilor senatoriale, toate documentele de pe site-urile dedicate, multitudinea de interviuri personale din 1997 până astăzi, cărțile și articolele de presă, catalogate, fișate și inventariate au constituit o bază solidă pentru demararea proiectului 1989 - Decembrie roșu. Sunt generații care nu au trăit și nu au înțeles ce s-a petrecut atunci și nici nu ar avea de unde să înțeleagă. S-au scris biblioteci de cărți, există un Institut al Revoluției, există studii interesante, dar și maculatură pe seama Revoluției Române”, sună comunicatul televiziunii publice.

Cornel Mihalache a mai realizat documentare despre evenimentele din decembrie 1989, între care și seria „Sânge pe Catifea” sau „Piepturi goale și buzunare pline”.