Luni 2 decembrie, de la ora 23:00, va debuta la Televiziunea Română „o cronologiee obiectivă a Revoluției române, în 15 episoade, realizată de Cornel Mihalache și Răzvan Butaru”, informează siteul oficial al TVR.

O cronologie obiectivă a Revoluției române, în 15 episoade, realizată de Cornel Mihalache și Răzvan Butaru, va fi difuzată din 2 decembrie, de luni până vineri, de la ora 23:00, la TVR 1 și TVR 1 HD.

Televiziunea Română – unul dintre principalii actori ai Revoluției din 1989 – propune telespectatorilor săi un serial documentar despre cel mai important eveniment trăit de societatea românească în ultimii 83 de ani, de la înlăturarea monarhiei din România (tot în decembrie). „1989 - Decembrie roșu este o producție realizată din necesitatea de a cunoaște adevărul despre o epocă nu de mult apusă, despre un eveniment care a schimbat destinul tuturor românilor”, explică realizatorii producției în 15 episoade, pe care TVR 1 HD o va difuza din 2 decembrie, de luni până vineri, de la ora 23:00. [...] Rapoartele comisiilor de cercetare, sintezele parchetelor de-a lungul timpului, stenogramele în fața comisiilor senatoriale, toate documentele de pe site-urile dedicate, multitudinea de interviuri personale din 1997 până astăzi, cărțile și articolele de presă, catalogate, fișate și inventariate au constituit o bază solidă pentru demararea proiectului 1989 - Decembrie roșu. Sunt generații care nu au trăit și nu au înțeles ce s-a petrecut atunci și nici nu ar avea de unde să înțeleagă. S-au scris biblioteci de cărți, există un Institut al Revoluției, există studii interesante, dar și maculatură pe seama Revoluției Române”, sună comunicatul televiziunii publice.

Cornel Mihalache a mai realizat documentare despre evenimentele din decembrie 1989, între care și seria „Sânge pe Catifea” sau „Piepturi goale și buzunare pline”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews