ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 6 octombrie 2013,  când se împlineau 111 ani de la nașterea lui Petre Țuțea, ActiveNews.ro se lansa în peisajul mass-media românesc. 

A fost materializarea ideii unor oameni care doreau să citească  și  puncte de vedere românești asupra realității românești. A fost greu, pentru că aveam doar o idee și aproape niciun mijloc de a o pune în practică. Apoi, din om în om, am ajuns să creăm un site.
 
Un site care să ajute la găsirea de soluții românești, la problemele românești. În 2013 am pășit pe o cale pe care nu mai mersese nimeni: un site de știri cu o viziune conservatoare asumată. Pentru mulți am fost un șoc. Între timp, am fost înjurați, furați, plagiați, reclamați, amenințați. Și am mers înainte, pentru că mai presus de o simplă platformă electronică s-a creat ceva extraordinar: o comunitate de oameni, de români din țară și străinătate, implicați și doritori să pună umărul pentru neamul lor.
 
Practic, ActiveNews a deschis drumul pe care pășesc acum puternic două mari cotidiene românești: România Liberă și Evenimentul Zilei. Fără falsă modestie, încăpățânarea noastră de a scrie corect limba română a reverberat și vedem acum că tot mai multe siteuri au renunțat la modul „romglezesc” de a edita articole.
 
În 5 ani, pe siteul ActiveNews au apărut 50 595 de articole, care au fost vizitate de 186 662 399 de ori și au fost semnate și asumate de 150 de autori, cu nume și prenume.
 
Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat în parcursul de până acum, mulțumim colegilor care au scris la noi, celor care contribuie cu sfaturi, critici și sugestii, mulțumim partenerilor noștri comerciali și nu în ultimul rând tuturor celor care urmăresc.

Dar pentru că cel mai bine este să-i lăsăm pe alții să vorbească despre noi, vă oferim câteva mărturii ale celor care au dorit să semneze în Cartea de Onoare, virtuală momentan, a siteului nostru:
 
„Un site care se respectă își informează corect cititorii. ActiveNews.ro face mai mult decât atât: comunică, știe cum să comunice, deopotrivă cu lumea și cu persoana,  respectând principiile deontologice. Îi urez ca să adauge celor cinci ani de existență - vârsta copilăriei - multi alții, pentru a ajunge nu doar la vârsta maturității, ci chiar 
la aceea a „tinereții fără bătrânețe și a vieții fără de moarte”. Mult succes!” - Prof. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

„ „ActiveNews” s-a impus ca o alternativă absolut necesară la așa numita presă „main stream”, mai exact la agențiile de presă, prin aceea că oferă publicului informații la zi cu privire la subiecte care privesc marele ignorat de către acestea: poporul român. În acest fel, ActiveNews face un gest de mare utilitate publică, reconstruind dimensiunea informațională a societății românești. Dar Active News mai face ceva, a scos presa din fundătura confuziei dintre vulgaritate și informare: un popor informat constituie națiunea modernă în timp ce un popor strivit sub lozinca „asta se cere” devine simplă populație. Mulțumim și Mult succes! - Prof. Univ. Radu Baltasiu - Universitatea București.
 
„La multi ani, ActiveNews ! Sa transmiteți pe mai departe aceea „știre " netrecătoare, menită să ne aducă aminte mereu în această lume neliniștită și tulbure, faptul că suntem români și creștini, împletind astfel secunda vieții ce ne răzbate cu veșnicia neamului ce ne trăiește!” - Dan Puric, actor.

„Sunt un economist libertarian creștin-ortodox. Ca libertarian, consider că buna rânduială a treburilor cetății decurge din precumpănirea ordinii proprietății private și din libertatea de intervenționismul etatist. Ca ortodox, am credința că buna rânduială a vieții personale a fiecăruia dintre noi își trage seva din urmarea poruncilor Domnului nostru Iisus Hristos.
Atunci când, într-o formă sau alta, m-am încumetat să-mi exprim public aceste opțiuni,ActiveNews.ro a fost forumul care m-a găzduit și mi-a stat alături. Astfel că, acum, la vreme aniversară, le mulțumesc colegilor și prietenilor care, de-a lungul ultimilor cinci ani, s-au ostenit ca să facă posibilă existența sa. 
LA MULȚI ANI pe mai departe !” - Prof. Univ. Costea Munteanu, Academia de Studii Economice, București.
 
„Nimic nu e întâmplător, totul e proniator” zicea primul meu duhovnic, Părintele Galeriu. Mi se pare proniator și semnificativ că ActiveNews aniversează 5 ani de existență pe 6 octombrie, de ziua referendumului. Și dacă la referendum va câștiga Dumnezeu, binele, firescul și familia, așa cum sper, va fi și datorită contribuției de 5 ani a lucrării inteligente, curajoase și harnice a ActiveNews. Urez echipei ActiveNews un sincer „La mulți ani”, cu același curaj în mărturisirea iubirii de Dumnezeu și a Adevărului de credință, într-o societate care cu siguranță va deveni tot mai anti-creștină! - Andrei Dîrlău, teolog, scriitor, doctor în istoria religiilor.

„ACTIVENEWS” - CINCI ANI DE PRESĂ CURATĂ

„ActiveNews” împlinește cinci ani de existență pe piața unei prese aflată în colaps din cauza guvernanților care s-au perindat la conducerea țării în ultimii 10-15 ani. Cu atît mai importantă este contribuția colegilor de la „ActiveNews” la informarea cetățenilor, cu cît preocupările lor vizează în special domeniul investigațiilor, fiind, din acest punct de vedere, în topul publicațiilor din România! Citesc constant articolele din „ActiveNews”, deseori citîndu-le cu încredere în textele mele din „Cotidianul”, fiind convins că se bazează pe informații atent verificate. La această aniversare, urez jurnaliștilor de la „ActiveNews”, precum și cititorilor lor, viață lungă, plină de bucurii!” -
Cu prețuire, Ion Spânu, redactor „Cotidianul”.
 
„ActiveNews a apărut ca o necesitate în fața blocadei mediatice care făcea din România singura țară europeană în care se auzea exclusiv vocea neoliberală/globalistă, în care opinia și discursul public erau ancrasate de mâzga ziariștilor "cu epoleți" sau a extremei stângi Soroș, care se declară de "dreapta". 
Axiologic, totul era pe dos. Pur și simplu, aerul din presa acelor ani era aproape irespirabil, iar marasmul
în care ne găsim ca țară se datorează și blocadei complete suferite de conservatorii din toată lumea, nu numai de la noi, în spațiul de idei românesc. Trebuie să ne reamintim cum a fost primită vestea câștigării alegerilor prezidențiale de către Trump în presa noastră, unde și după câteva săptămâni încă se discuta, ridicol și solipsist, despre doamna Clinton ca fiind singura soluție pentru guvernarea SUA. La asta se adaugă chestiunea Brexit-ului samd.   
Aceasta a fost "noutatea" care a dus la succesul acestui site: recâștigarea unei normalități pierdute, în care rușinea de a fi conservator creștin și patriot a fost înlaturată definitiv. 
Am scris cu plăcere, de la început, pentru ActiveNews, iar astăzi urez echipei  - și în special prietenului Mihai Șomănescu - să le dea Dumnezeu putere ca sa ducă până la capăt lupta pentru Adevăr și Dreptate” - Iulian Capsali, jurnalist, regizor, publicist, directorul editorial al României Libere.

 
„La Multi Ani, ActiveNews! Va doresc să vă păstrați același curaj al argumentelor limpezi precum ați dovedit până acum și sa nu uitați niciodată să promovați și apărați, cu echilibru și onestitate, adevăratele valori care ne definesc și ne unesc pe noi, românii! Sa fiți liberi și puternici!” - Daniel Gheorghe, istoric.
 
ActiveNews împlinește cinci ani!
Cu acest prilej, confrații de la acest site m-au rugat să scriu cîteva rînduri  despre publicația lor.
 În astfel de împrejurări solicitații sînt ca invitații la   o familie care sărbătorește  o aniversare. 
Pe lîngă buchetul de flori și cutia de ciocolată,  trebuie să  aducă cu ei, drept cadou, și  ceva vorbe frumoase, chiar nu totdeauna adevărate.   
Știind că asta e regula, am evitat la viața mea să dau curs invitațiilor la sindrofii.
În cazul  ActiveNews mă grăbesc să răspund . 
Pentru că vorbele mele frumoase nu pot fi bănuite o clipă a sta sub semnul complezenței.  
Despre site am scris de bine cu mult înainte de momentul acestei sărbătoriri. 
Pe cristoiublog.ro din 19 aprilie 2018, salutînd inițiativa  Coaliției pentru familie de a strînge semnături pentru Referendum ca o premieră postdecembristă – trezirea din morți a articolului 150 din Constituție -   scriam că am aflat multe lucruri  despre inițiativă de pe site-ul ActiveNews.  
Deoarece am urmărit și urmăresc site-ul nu numai ca analist politic, dar și ca  un  om  de presă, am găsit de cuviință să declar următoarele:
 ”Deși nu împărtășesc multe dintre punctele sale de vedere, sînt – după cum am mai mărturisit și altădată – un cititor consecvent al site-ului ActiveNews.
În ce privește o publicație militantă pentru un obiectiv, site-ul mi se pare exemplar. Dacă și alte obiective ar beneficia de astfel de publicații, poate că în România, în fine, o idee ar putea deveni faptă, depășind stadiul talk- show-urilor în genul celor ținute la Fierăria lui Iocan, cel mai cunoscut studio din istoria literaturii române.

Alta ar fi soarta acestei țări dacă partidele din România  ar  manifesta  în realizarea unui scop politic   profesionalismul și consecvența puse la lucru  de ActiveNews în urmărirea unui scop gazetăresc” - Ion Cristoiu, jurnalist, scriitor.
 
„Conservator și generalist? Grea misiune. Și în fond și în vremurile astea. M-aș bucura să vorbim și peste cinci ani. Ani buni vă doresc!”-  Radu Cujba, directorul Editurii Anacronic
 
„Sunt fanatic dacă merg la Biserică? Sunt reacționar dacă îmi permit să citez într-o discuție din Evanghelie? Sunt primitiv dacă îi citesc pe Shakespeare și pe Dostoievski, pe G.K. Chesterton și pe Nicolae Steinhardt? Sunt ultra-conservator dacă apăr familia și votez pentru protejarea definiției Căsătoriei între un bărbat și o femeie în Constituție? Sunt pupător de oase dacă vreau să îmi arunc ochii din când în când peste un site în care NU sunt înjurate toată ziua tradiția, familia, creștinismul, istoria țării mele? Știți ceva, dragi apostoli ai toleranței? Foarte bine, sunt fanatic, reacționar, primitiv, ultra-conservator, pupător de oase. Și citesc și Republica, și ActiveNews; dar în ordine inversă – adică dimineața deschid, întâi, ActiveNews. Dragă ActiveNews, cum spune rusul, keep up the good job. Și păstrează, mereu, calea de mijloc. Etichetele astea nu se lipesc cât timp păstrezi calea de mijloc – și, cu cât se lipesc mai puțin, cu atât intoleranții care încearcă să le lipească își vor arăta adevărata față mai mult” - Cătălin Sturza, jurnalist, publicist.
 
„ActiveNews este o publicație conservatoare pe care am descoperit-o prin intermediul unui prieten, acum câțiva ani. De atunci o citesc pentru că-mi place modul potolit în care se implică în probleme controversate, apetența pentru istorie și pentru valorile cu adevărat românești. Le doresc cât mai mulți ani!” - Dan Andronic, jurnalist, directorul Evenimentului Zilei

„Într-o lume în care informațiile servite publicului sunt de cele mai multe ori fabricate, s-a născut acum 5 ani un sait de știri altfel...adevarat, de calitate, imparțial, nepolitizat. La cât mai multi ani cinstiți, Active News!” - George Ogăraru, antrenor de fotbal, fost căpitan al echipei Steaua București.

„Vreau să mulțumesc colegilor mei de la ActiveNews, care de-a lungul anilor au publicat materialele Alianței Familiilor din România. Suntem absolut mândri de lucrarea pe care dânșii o fac în România, și de efortul de a informa românii în mod clar despre valorile autentice și despre evoluția lor în lumea contemporană. Urez „la mulți ani” colegilor mei, la împlinirea vârstei de 5 ani, Dumnezeu să vă țină tari și puternici. Rămânem uniți în credința creștină și mergem mai departe” - Petre Costea, avocat în Statele Unite ale Americii, Președintele Alianței Familiilor din România.
 
„La mulți ani, ActiveNews! 
Felicitări pentru munca pe care o depuneți pentru a ține oamenii informați! De fiecare dată când citesc un articol care apare pe ActiveNews știu că este vorba despre informații provenite din o sursă de încredere.
Faceți diferența prin calitatea și profesionalismul de care dați dovadă!
Într-o lume plină de știri mincinoase și manipulatoare, existența voastră este o gură de aer proaspăt care deschide minți și ochi! 
La cât mai multe articole inspirate!  Felicitări pentru un an de știri curate, nefiltrate!” - Ioana Picoș - Făgădaru, actriță. 
 
„Este cel puțin reconfortant să vezi cum o mică publicație online de provincie, ActiveNews, a devenit principala voce a presei alternative din România. Într-un mediu sufocat de false competențe, adeziuni oculte și morgă autosuficientă, ActiveNews aduce o perspectivă mai firească și mai naturală asupra lucrurilor, ceea ce explică, cred, succesul publicației. Când toată lumea caută mirajul centrului și fascinația metropolei, ActiveNews ne arată că răspunsul la multe dintre problemele noastre ar putea sta în acțiunea locală a unui mic număr de oameni pasionați și dedicați.” - Ninel Ganea, jurnalist, publicist.