Jurnalista și poeta Clara Mărgineanu,fostă jurnalistă TVR și poetă a trecut la cele veșnice duminică, la vârsta de 47 de ani, a anunțat regizorul Cornel Mihalache pe facebook.
 
Poetă, textieră -Membră a Uniunii Scriitorilor din România- și om de televiziune, Clara Mărgineanu a publicat 15 volume de poezii (amintim  „Sărmanele Duminici”, „Pariu pe prietenie”, „Prizonierul libertății”, „Uși zidite”) și două volume de reportaje literare. A fost, de asemenea, membră a Uniunii cineaștrilor din România și al Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film. Clara Mărgineanu a obținut premiul pentru jurnalistică culturală (2006), Premiul UCIN (2009) și Premiul UZPR (2018).

Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România a reacționat afirmând că prin dispariția ei, literatura noastră a suferit o dureroasă pierdere.
 
„Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu. A publicat 10 volume de poezie și a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin dispariția Clarei Mărgineanu, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere. Dumnezeu s-o odihnească”,  a sunat mesajul.
 
Pe 31 martie, Clara Mărgineanu, care era internată în stare gravă, la Spitalul Colțea din București, făcea un apel pe Facebook. „Omenia va învinge pandemia! Dragii mei prieteni, vă scriu greu, cu mâna dreaptă branșată la perfuzii și transfuzii. Vă rog respectuos, ca în ceea ce mă privește, să luați în seamă doar mesajele postate și semnate de mine. Mesajele dumneavoastră scurte, calde și binevoitoare mi-au fost și îmi sunt oxigen și balsam. Deocamdată, există cantitatea de sânge care îmi este necesară. Așa m-a anunțat domnul doctor. Aseară am făcut prima transfuzie, cu speranța că voi fi aptă să suport tratamentul care se impune. De obicei, scriu mai frumos și mai poetic, acum, respirația în sine mi se pare un poem. Și cântecul Sirenelor de pe Salvare, noaptea, transferată între spitale... În acord cu felul meu de a fi, nu aș fi cerut, vreodată, ajutor pe Facebook. Așa m-a sfătuit Părintele Alexandru (de care fac ascultare), să scriu, să cer ajutorul... Așa am făcut și ce a urmat a fost o revelație a binelui din oameni...Acum, inima mea vă face o plecăciune. În aceste vremuri scoase din minți, cred că întrevăd o posibilă soluție: Omenia va învinge pandemia! Omenia, altruismul și generozitatea dumneavoastră v-au anihilat propriile neliniști și spaime. V-ați grăbit să mă ajutați. Acum, pe mine, altădată pe altcineva. Spirala binelui. În aceste gesturi, zâmbește Dumnezeu! Trimit către fiecare, iubirea mea! Clara Mărgineanu, Spitalul Colțea, 31 martie".