ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Alboiu a devenit primul jurnalist care a câștigat un proces intentat împotriva SC Mediafax SA pentru o concediere abuzivă. Decizia a fost luată miercuri de către Curtea de Apel București.

Jurnalistul a fost angajat la ProSport începând din 2006, în momentul în care ziarul era editat de Ringier, apoi a trecut în proprietatea Publimedia. Când această companie a fost băgată în faliment, jurnaliștii au fost trecuți la Mediafax.

În 2012, Florin Alboiu a fost concediat, pe motiv de restructurare a organigramei. Jurnalistul a contestat decizia, argumentând că restructurarea prevede doar disponibilizarea sa. Instanța i-a dat dreptate, definitiv și irevocabil, urmând ca S.C. MEDIAFAX S.A- aflată în insolvență. sau S.C. MEDIAFAX GROUP S.A, companie chemată în garanție să plătească despăgubirile prevăzute de lege.

Grupul Mediafax este patronat de Adrian Sârbu.În 2015, într-un raport, firma care administrează insolvența companiei Mediafax Group arăta că aceasta mai are de dat statului încă circa 43 de milioane de lei (circa 10 milioane de euro) în urma definitivării controlului ANAF.