ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Asociației Difuzorilor de Presă din București anunță că luni vor fi în grevă generală și că vor închide 500 de chioșcuri din Capitală, drept reacție la refuzul primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, de a le înnoi avizele de funcționare.

„Luni nu vor mai fi ziare la chioșcurile de presă din Capitală! Închidem 300 de puncte de difuzare a presei din București! Suntem singura capitală din Europa unde nu se mai face difuzare a presei. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, dorește cu orice preț înlăturarea chioșcurilor de ziare de pe domeniul public. A refuzat să ne înnoiască avizele de funcționare. Face totul intenționat ca să ne scoată în afara legii. Desființarea chioșcurilor de presă înseamnă 1.500 de oameni lăsați fără locuri de muncă și bucureștenii privați de un drept prevăzut în Constituției: dreptul la informație”, anunță președintele Asociației Difuzorilor de Presă - București, Ionuț Nejloveanu, printr-un comunicat de presă.

Contactat telefonic de Libertatea, primarul Daniel Băluță spune că ridică doar chioșcurile de ziare din zonele unde se fac lucrări publice.

”Asistăm la o manipulare. Ce fac ei este un act de șantaj. Am ridicat doar cinci chioșcuri, acolo unde facem construcții edilitare, și acestea vor fi relocate”, a declarat Daniel Băluță.

De cealaltă parte, distribuitorii de presă din Sectorul 4 spun că au primit, cu toții, somații de desființare, nicidecum de relocare.