ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Burci, omul de afaceri care a preluat televiziunea generalistă Prima TV de la grupul german de media ProSiebenSat 1, la sfârșitul anului 2013, a reușit contra-performanța de a aduna datorii totale de 106 ,73 milioane de lei (24 de milioane de euro).

Televiziunea se află în insolvență din luna august, iar joi, 26 noiembrie 2015, administratorul judiciar provizoriu, SMDA INSOLVENCY SPRL, a publicat tabelul preliminar al creanțelor, scrie supervizor.ro.

Conform sursei citate, creditorii au solicitat însă peste 208 milioane de lei, diferența provenind în mare parte din neacceptarea creanței solicitate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor statului (AAAS), în valoare de 96,815 milioane de lei (24.121.258,17 dolari).

O firmă a lui Cristian Burci, Graffiti Red, și distribuitorul de filme Warner Brothers dețin împreună jumătate dintre creanțele postului de televiziune, potrivit tabelului preliminar al creanțelor, se arată în raport.

Numai prin intermediul societății Graffiti Red, Burci ar avea de recuperat 8,4 milioane de euro. Distribuitorul de film Warner Bros este al doilea mare creditor, având o creanță de 4,6 milioane de euro.

Dintre vedetele postului, se remarcă pe lista creditorilor Pupăză din serialul "Trăsniții”, societatea GRIG CHIROIU MEDIA COMPANY SRL având de de recuperat 1.057.304 lei, sumă care reprezintă mai mult de un sfert din cifra de afaceri pe anul trecut. Șerban HUIDU, prin intermediul firmei HODORONCTRONC PRODUCTION SRL este și mai afectat, creanța din tabel, de 3,7 milioane lei, depășind cu 60% cifra de afaceri pe 2014.

O creanță importantă pe care Prima TV o are este către fostul proprietar al postului, ProSiebenSat. Compania apare în tabelul preliminar al creditorilor cu suma de 1,3 milioane de euro. 

Talpa Global și Fremantle media, companii internaționale care vând formate de emisiuni TV, se află și ele în tabelul creditorilor Prima TV cu creanțe de 1,2 milioane de euro, respectiv, 93.000 de euro.