ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Studiu de caz: un articol din Newsweek în care acuză întreaga presă care nu merge pe linia corectitudinii politice, a casării identităților și a orbirii generale că „manipulează”.
 
Toți disidenții sunt băgați în aceeași oală, toți sunt judecați și etichetați la grămadă. În fapt, dacă luăm chiar primul paragraf din articolul din Newsweek, vom găsi acolo exact rețeta propagandei CP: „Minciuni grosolane, „analize" care amestecă adevăruri mici cu inexactități mari, opinii fără nici un fundament factual: cam aceasta este rețeta articolelor din Sputnik".

Spuneam că e rețeta KGB-ului, și de aceea trimiterea la Sputnik nu e nici ea deloc întâmplătoare (să ne amintim: ideea e să-i acuzi pe oponenți că fac exact ceea ce de fapt faci tu). Dar să mergem mai departe, pe firul rețetei și al istoriei.

În 1945, o minoritate (controlată și finanțată de același KGB) a impus stalinismul în România. Acum șapte decenii – cu o armată invadatoare în spate (cu tancuri aducătoare de „pace”: și activiști). În prezent – cu o armată educatoare în frunte (cu activiști și instituții aducătoare de „toleranță”).

Și acum șapte decenii, și în prezent – în numele progresului. După același model, toți cei care nu susțin fără rezerve linia adevărului unic sunt vinovați de ură.

În 1945 – ură față de clasa muncitoare. În prezent – ură față de „minorități”.

Și acum șapte decenii, și în prezent – față de „oprimați”.

Mai mult, cine este pentru păstrarea ordinii naturale se face vinovat de un păcat capital. În 1945 – pentru că face jocul imperialiștilor americani. În prezent – pentru că ar face jocul Sputnik, și al lui Putin.

Și acum șapte decenii, și în prezent – agent provocator al puterilor străine.

În orice caz, oricine nu se aliniază la adevărul luminos, unic și incontestabil al lumii noi este, și 1945, și în prezent: retrograd, extremist, fanatic și, la nevoie, fascist.

Diversiunea nu se extinde. Doar se repetă la indigo.