Studiu de caz: un articol din Newsweek în care acuză întreaga presă care nu merge pe linia corectitudinii politice, a casării identităților și a orbirii generale că „manipulează”.
 
Toți disidenții sunt băgați în aceeași oală, toți sunt judecați și etichetați la grămadă. În fapt, dacă luăm chiar primul paragraf din articolul din Newsweek, vom găsi acolo exact rețeta propagandei CP: „Minciuni grosolane, „analize" care amestecă adevăruri mici cu inexactități mari, opinii fără nici un fundament factual: cam aceasta este rețeta articolelor din Sputnik".

Spuneam că e rețeta KGB-ului, și de aceea trimiterea la Sputnik nu e nici ea deloc întâmplătoare (să ne amintim: ideea e să-i acuzi pe oponenți că fac exact ceea ce de fapt faci tu). Dar să mergem mai departe, pe firul rețetei și al istoriei.

În 1945, o minoritate (controlată și finanțată de același KGB) a impus stalinismul în România. Acum șapte decenii – cu o armată invadatoare în spate (cu tancuri aducătoare de „pace”: și activiști). În prezent – cu o armată educatoare în frunte (cu activiști și instituții aducătoare de „toleranță”).

Și acum șapte decenii, și în prezent – în numele progresului. După același model, toți cei care nu susțin fără rezerve linia adevărului unic sunt vinovați de ură.

În 1945 – ură față de clasa muncitoare. În prezent – ură față de „minorități”.

Și acum șapte decenii, și în prezent – față de „oprimați”.

Mai mult, cine este pentru păstrarea ordinii naturale se face vinovat de un păcat capital. În 1945 – pentru că face jocul imperialiștilor americani. În prezent – pentru că ar face jocul Sputnik, și al lui Putin.

Și acum șapte decenii, și în prezent – agent provocator al puterilor străine.

În orice caz, oricine nu se aliniază la adevărul luminos, unic și incontestabil al lumii noi este, și 1945, și în prezent: retrograd, extremist, fanatic și, la nevoie, fascist.

Diversiunea nu se extinde. Doar se repetă la indigo.

 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews