ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent episod din serialul Profu’, pentru care ProTV a primit finanțare de 2,2 milioane de lei de la buget, prezintă un moment în care personajul principal, profesor de liceu, își invită elevul la o cafea într-un local și îl încurajează să-și declare orientarea homosexuală.

În episodul 7 din filmul serial Profu’, personajul principal, profesor de liceu, își invită elevul la o cafea într-un bar pentru homosexuali.



- „Unde m-ați adus?”, întreabă elevul.

- E un bar care tolerează și altă orientare sexuală”, răspunde Profu’.

În continuare, Profu’ încurajează elevul să-și recunoască orientarea sexuală, arătând spre cuplurile de homosexuali din local.

-„Uită-te în jur, vezi altceva decât oameni care se iubesc? Oameni normali. Vezi oameni care din cauza unor preconcepții se ascund. Își ascund iubirea. Oameni normali...au alte preferințe sexuale. Nu e nimic în neregulă cu tine”, îi spune profesorul elevului.

Serialul Profu’ este prezentat pe site-ul Protv drept „o comedie educată, un film realizat cu sprijinul Guvernului României”.

Serialul Profu’, scrie Paginademedia.ro, îl are pe actorul Andi Vasluianu în rolul principal și este realizat după o licență international, respectiv  producția germană „Der Lehrer”, care a avut primul sezon în urmă cu zece ani.

Pentru realizarea filmului, ProTV a primit din schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice un buget de 2,2 milioane de lei.
 
Pro TV a mai primit bani de la stat pentru realizarea unui serial copiat de la turci, dar și pentru serialul „Las Fierbinți”.