ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă în Ucraina apar rachete germane care vor lovi teritoriul Rusiei, acest lucru va distruge în cele din urmă relațiile dintre Rusia și Germania, a spus președintele rus Vladimir Putin, care a amintit în acest context și de doctrina nucleară rusească, relatează Știripesurse.
 

"Acum, când spun că acum vor mai exista unele rachete care vor lovi ținte de pe teritoriul Rusiei. Acest lucru, desigur, distruge în cele din urmă relațiile ruso-germane", a declarat Putin miercuri. "Când primele tancuri germane fabricate în Germania au apărut pe teritoriul ucrainean, au provocat deja un astfel de șoc moral și etic în Rusia, deoarece atitudinea față de republica federală în societatea rusă a fost întotdeauna foarte bună", a subliniat el.

Putin a mai declarat că deciziile privind loviturile cu rachete operațional-tactice ATACMS și rachete de croazieră Storm Shadow împotriva țintelor rusești sunt luate de Statele Unite și Marea Britanie, iar partea ucraineană participă doar la selectarea țintelor. "Se formează o sarcină de zbor și, în practică, este introdusă numai de cei care furnizează aceste arme. Dacă este ATACMS, atunci Pentagonul o face. Dacă Storm Shadow, atunci britanicii o fac", a declarat Putin la o întâlnire cu redactorii-șefi ai agențiilor de știri străine. Potrivit lui, militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, la rândul lor, iau decizii numai în alegerea țintei. "Ei pot spune care obiectiv este prioritar și necesar pentru ei. Dar ei nu decid dacă să lovească această țintă sau nu", a adăugat președintele.

Dacă suveranitatea și integritatea Rusiei sunt amenințate, putem folosi toate mijloacele, în conformitate cu doctrina nucleară, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin. „Armele noastre nucleare tactice sunt de 70-75 kilotone. Să nu-l aducem nu numai la utilizare, ci chiar la amenințarea utilizării. Din anumite motive, Occidentul crede că Rusia nu folosește niciodată acest lucru", a declarat Putin.

Putin, referindu-se la doctrina nucleară, a spus că "dacă acțiunile cuiva ne amenință suveranitatea, integritatea teritorială, considerăm că este posibil să folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție". "Nu o poți lua ușor, superficial. Trebuie să o tratezi profesional. Sper că toată lumea din lume va trata astfel de soluții la probleme de acest gen", a spus președintele rus.