ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radio Trinitas împlinește marți, 17 aprilie 2018, 20 ani de emisie. În 17 aprilie 1998, Vinerea Mare, a avut loc prima transmisiune din turnul Mănăstirii ieșene Golia pe frecvența 92,7 Mhz, informează Agenția Basilica.

„Postul de radio Trinitas al Patriarhiei Române a fost înființat în anul 1996, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în vremea slujirii sale ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

La Radio Trinitas ascultătorii pot audia zilnic Sfânta Liturghie, Vecernia și alte slujbe, dar și emisiuni despre evenimentele religioase. De asemenea, pot asculta programe de folclor românesc, știri și dezbateri despre probleme actuale ale vieții sociale și culturale. La începutul anului trecut, Radio Trinitas a lansat o nouă versiune a aplicației sale pentru dispozitive iOS. Cu un nou concept de design, aplicația a fost rescrisă de la zero și actualizată la ultimul sistem de operare Apple și arhitectură 64biți.

Printre noutățile aplicației se regăsesc: live streaming Radio Trinitas, știrile Basilica.ro în limba română, programul radio, abonare la notificări emisiuni.

În data de 11 decembrie 2013, Radio Trinitas a primit Diploma de Excelență pentru Cultură din partea Consiliului Național al Audiovizualului.

Postul de radio al Patriarhiei Române emite în prezent pe 52 frecvențe terestre ce acoperă peste 85% din teritoriul României. Acestora li se adaugă o frecvență via satelit pentru Europa. Emisiunile se realizează în studioul central de la București și în studiourile locale de la Iași, Sibiu și Craiova”, precizează sursa citată.