ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul B1 TV a fost amendat cu 50.000 lei pentru o serie de afirmații defăimătoare făcute de Radu Banciu la adresa minorității aromâne.

În cadrul ediției emisiunii Lumea lui Banciu din data de 17 mai, Radu Banciu a vorbit despre modul în care își trata Gheorghe Hagi fosta soție, a numit aromânii primitivi, mafioți, și a numit femeile din minoritatea aromână "vaci".

„La ei, după cum știți, în regnul lor, femeia nu este departe de a fi tratată ca un animal. Și Gigi o spune mereu: <De ce? Femeia e o proastă, n-are nici o treabă, da? Femeia, Dumnezeu așa zis, să stea acolo. Păi acolo stă. Că așa vrea Becali>.

Deci la ei femeia este tratată în general în modul ăsta dar n-au încotro pentru că așa este, sunt primitivi și atunci ei trebuie să se căsătorească între ei. Îți rup ăștia picioarele, mafioții lor, albanezii lor, dacă cumva te duci și obții un mariaj în altă parte, vezi Doamne, n-are voie unul s-o trateze cu blândețe.

Da, ia de bărbat un român sau un bulgar sau un vietnamez, ăla poate că o tratează firesc, normal, ca pe un om, n-o tratează ca pe o vacă. Și atunci sigur că lucrurile se complică, vin ăia peste tine, știm cum sunt tradițiile la popoarele aste din comuna primitivă”.