ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatorul TV Radu Banciu continuă să jignească în cadrul emisiunii pe care o realizează la B1 TV. De data aceasta, fostul jurnalist a luat la țintă aromânii, parte componentă a poporului român.

După ce că batjocorește miile de morți cu care aromânii au plătit prețul de a fi recunoscuți de turci și de greci ca români, Banciu i-a insultat pe marii sportivi Gheorghe Hagi și Simona Halep, doi membri marcanți ai neamului (a)românesc.

Printre altele, Banciu a spus că „la ei, după cum știți, ÎN REGNUL LOR, femeia nu este departe de a fi tratată ca un animal (...) Nu au încotro, pentru că, așa este, sunt primitivi, și atunci ei trebuie să se căsătorească între ei, le rup ăștia picioarele, mafioții lor, albanezii lor, dacă cumva te duci și obții un mariaj în altă parte, vezi Doamne, nu are voie unul să o trateze cu blândețe; dacă ia de bărbat UN ROMÂN sau bulgar sau vietnamez, ăla poate că o tratează firesc, normal, ca pe un ou, nu o tratează ca pe o vacă... Și atunci sigur că lucrurile se complică, vin ăia peste tine, știm cum sunt tradițiile la POPOARELE  astea din comuna primitivă.”

Aromâni au mai fost, printre alții, Ion Luca Caragiale, Toma Caragiu, Sergiu Nicolaescu, părintele Arsenie Papacioc, Mina Minovici, Gala Galaction, Nicolae Malaxa, Emanuil Gojdu, Eftimie Murgu, Victor Papacostea, pe preotul martir Haralambie Belimaci și mulți alții.

Dintre personalitățile de azi, îi avem pe marii sportivi Cristian Gațu, pe Ion Caramitru sau pe Dan C. Mihăilescu. 

Jurnalista Steliana Bajdechi a pornit o petiție prin care cere sancționarea lui Radu Banciu, susținând că „Radu Banciu face afirmații inacceptabile privind statutul femeilor ”machidoance” adică a celor ce consideră că fac  parte din această comunitate etno-lingvistică și a căror imagine publică a fost afectată în acest moment, la scară internațională”.

Nu este prima oară când Radu Banciu contestă apartenența la neamul românesc a unor comunități istorice. Nu demult, Banciu spusese că moldovenii nu sunt români.

Dacă doriți să semnați petiția împotriva lui Radu Banciu, o puteți face AICI.