Prezentatorul TV Radu Banciu continuă să jignească în cadrul emisiunii pe care o realizează la B1 TV. De data aceasta, fostul jurnalist a luat la țintă aromânii, parte componentă a poporului român.

După ce că batjocorește miile de morți cu care aromânii au plătit prețul de a fi recunoscuți de turci și de greci ca români, Banciu i-a insultat pe marii sportivi Gheorghe Hagi și Simona Halep, doi membri marcanți ai neamului (a)românesc.

Printre altele, Banciu a spus că „la ei, după cum știți, ÎN REGNUL LOR, femeia nu este departe de a fi tratată ca un animal (...) Nu au încotro, pentru că, așa este, sunt primitivi, și atunci ei trebuie să se căsătorească între ei, le rup ăștia picioarele, mafioții lor, albanezii lor, dacă cumva te duci și obții un mariaj în altă parte, vezi Doamne, nu are voie unul să o trateze cu blândețe; dacă ia de bărbat UN ROMÂN sau bulgar sau vietnamez, ăla poate că o tratează firesc, normal, ca pe un ou, nu o tratează ca pe o vacă... Și atunci sigur că lucrurile se complică, vin ăia peste tine, știm cum sunt tradițiile la POPOARELE  astea din comuna primitivă.”

Aromâni au mai fost, printre alții, Ion Luca Caragiale, Toma Caragiu, Sergiu Nicolaescu, părintele Arsenie Papacioc, Mina Minovici, Gala Galaction, Nicolae Malaxa, Emanuil Gojdu, Eftimie Murgu, Victor Papacostea, pe preotul martir Haralambie Belimaci și mulți alții.

Dintre personalitățile de azi, îi avem pe marii sportivi Cristian Gațu, pe Ion Caramitru sau pe Dan C. Mihăilescu. 

Jurnalista Steliana Bajdechi a pornit o petiție prin care cere sancționarea lui Radu Banciu, susținând că „Radu Banciu face afirmații inacceptabile privind statutul femeilor ”machidoance” adică a celor ce consideră că fac  parte din această comunitate etno-lingvistică și a căror imagine publică a fost afectată în acest moment, la scară internațională”.

Nu este prima oară când Radu Banciu contestă apartenența la neamul românesc a unor comunități istorice. Nu demult, Banciu spusese că moldovenii nu sunt români.

Dacă doriți să semnați petiția împotriva lui Radu Banciu, o puteți face AICI.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews